ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Ελληνική Οικονομία Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της ενδοχώρας από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο Μ.Α.Ε. πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις σε όλες της Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ώστε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, που έχει δώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο σχεδιασμός αυτός της Δημοτικής Αρχής σταδιακά θα αρχίσει να γίνεται πράξη, καθώς στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης παρατηρείται μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων. Ωστόσο, παρατηρούνται ελλείψεις σε γνώσεις, δεξιότητες και μεθοδολογίες αντιμετώπισης των επιχειρηματικών καταστάσεων. Για τον λόγο αυτόν θα υλοποιηθεί ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την παροχή γνώσεων στις τοπικές επιχειρήσεις, σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά της μικρής επιχείρησης. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών ενημέρωσης-πληροφόρησης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε., με τίτλο: «Εξωστρέφεια Αγροτικής Οικονομίας Ηρακλείου».
Σε ποιους απευθύνεται:
Λαμβάνοντας υπόψη πως η επιχειρηματικότητα αποτελεί μια δεξιότητα, που αποκτάται μέσω της δια βίου μάθησης και κατ’ επέκταση «Επιχειρηματίας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι», το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες-επαγγελματίες υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους λειτουργίες, αλλά και σε εκκολαπτόμενους νέους επιχειρηματίες-οικοτέχνες, που επιθυμούν να λάβουν την απαραίτητη γνώση, που θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν την επιχειρηματική του προσπάθεια.
Θεματολόγιο:
• Έννοια και τρόποι ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.
• Οι στόχοι και ο προγραμματισμός της επιχείρησης.
• Επιχειρηματική ιδέα και διαχείριση ρίσκου.
• Χαρακτηριστικά Οικοτεχνικής Επιχείρησης.
• Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ.
• Ηλεκτρονικό εμπόριο.
• Νέες τεχνολογίες & επιχειρηματικότητα.
• Δημιουργικότητα, συνεργασία και ανθρώπινο δυναμικό.
• Οικονομική διαχείριση.
• Επιχειρηματικό σχέδιο.
• Μικροχρηματοδοτήσεις και ευκαιρίες επιδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εκπαιδευτής είναι ο κ. Γεώργιος Σαρρής, Οικονομολόγος-MSc, ειδικός συνεργάτης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε..
Διάρκεια Προγράμματος: 12 ώρες, δομημένο σε 4 τρίωρα απογευματινά μαθήματα.
Ημερομηνίες και τοποθεσίες υλοποίησης
Θα υλοποιηθούν δύο ξεχωριστά προγράμματα (ενάρξεις) και τα μαθήματα θα υλοποιούνται:
-1η έναρξη: Στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κάτω Ασιτών.
Δευτέρα 27/05/24, Παρασκευή 31/05/24, Δευτέρα 03/06/24 και Παρασκευή 06/06/24.
Ώρες μαθημάτων 18:00-21:00.
-2η έναρξη: Στο Θεατράκι Γυμνασίου Βενεράτου.
Τετάρτη 29/05/24, Τετάρτη 05/06/24, Δευτέρα 10/06/24 και Τετάρτη 12/06/24.
Ώρες μαθημάτων 18:00-21:00
Δηλώσεις συμμετοχής:
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων και είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής είτε αυτοπροσώπως στα γραφείο του Α.Ο.Τ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε. (Λ. Ικάρου 66, 71601, Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο) ή μέσω email στο: info@heraklionmsa.gr.
Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματίες, οικοτέχνες, μέλη συνεταιρισμών και νεοεισερχόμενους επιχειρηματίες.
Πληροφορίες: κ. Μαριάννα Δημητρίου (τηλ.: 2813409203).
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως και τις 22 Μαΐου 2024.