ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεά 1.000 βιβλίων Τέχνης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Με 1.000 τίτλους βιβλίων Τέχνης εμπλουτίστηκε η συλλογή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης έπειτα από δωρεά του κ. Κωνσταντίνου Καμπουρίδη στη μνήμη του προσφάτως (2022) εκλιπόντα αδερφού του, Ιστορικού Τέχνης και Επιμελητή Εκθέσεων Χάρη Καμπουρίδη.

Την παράδοση των βιβλίων πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Καμπουρίδης, πρώην Προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Αρχεία Κοζάνης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Βασιλική Διάφα, Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών (Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.).
Τη δωρεά παρέλαβε εκ μέρους της Κοβενταρείου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, παρουσία της Αντιπροέδρου κ. Δήμητρας Τσότσιου-Τσάγια.
Παραλαμβάνοντας τα βιβλία, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του για την πολύ σημαντική δωρεά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η δωρεά αυτή εμπλουτίζει τη βιβλιοθήκη μας σε ένα πεδίο, στο οποίο δεν υπήρχε πληθώρα τίτλων, και την καθιστά ιδιαιτέρως σημαντική, λόγω και της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα.».
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ήδη οι 1.000 τίτλοι βιβλίων επεξεργάζονται και ταξινομούνται, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι στους αναγνώστες και ιδιαιτέρως στους φοιτητές Καλών Τεχνών.

Με την ευκαιρία της δωρεάς, ας δούμε ποιος ήταν ο Χάρης Καμπουρίδης:
Ο Χάρης Καμπουρίδης γεννήθηκε το 1950 στην Κομοτηνή και από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από τον Κλείτο Κοζάνης.
Σπούδασε Βυζαντινό και Νεοελληνικό Πολιτισμό στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και Επικοινωνιολογία και Ιστορία της Νεώτερης Τέχνης στο Aachen Hochschule.
Η διαδρομή του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1975, με τη συνεργασία του στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ως κριτικός εικαστικών.
Παράλληλα, είναι ιδρυτής και διευθυντής του περιοδικού «Κώδικας», καθώς και του διαδόχου του, το 1979, «Code».
Από το 1980 έως το 1984 εργάζεται ως σύμβουλος ή ομιλητής στις σειρές «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» (ΕΡΤ1-2).
Από το 1985 έως το 1988 συνεργάζεται με το Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ το 1990 με την ΕΡΤ1 και τη διετία 1990-1991 με το Α’ Πρόγραμμα.
Είχε, επίσης, συνεργασίες για πολλά χρόνια με τα περιοδικά: «ΑΝΤΙ», «ΖΥΓΟΣ», «ΤΕΤΑΡΤΟ», «ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ», «ARTMAGAZINE» και «RAM».
Από το 1985 και έως τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε κριτικός εικαστικών της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».
Παράλληλα, διετέλεσε επίκουρος καθηγητής Επικοινωνιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς και επιστημονικός ερευνητής του υπουργείου Έρευνας, του Ιστορικού Αρχείου του υφυπουργείου Νέας Γενιάς, του Πανεπιστημίου του AACHEN, της έδρας Βιομηχανικής Αισθητικής Πολυτεχνικής Θεσσαλονίκης, της έδρας Φιλοσοφίας του ιδίου πανεπιστημίου, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Αγροτικής Τράπεζας κ.ά..
Υπήρξε μέλος της «ACADEMIA SCIENTIARUM ET ARTIUM EUROPAEA» (Salzburg), του Δ.Σ. του Συμβουλίου Πολιτιστικών Δικτύων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Εθνικής Πινακοθήκης και πλήθους άλλων επιτροπών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.