ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δίπλα στον πολίτη με αποτέλεσμα τα μηχανήματα έργου του Δήμου Κιλκίς

Από τα πιο ισχυρά όπλα του Δήμου Κιλκίς για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, τα μηχανήματα έργου οργώνουν κυριολεκτικά τα χωριά και βελτιώνουν την εικόνα του αγροτικού δικτύου, δασικών δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, αποκαθιστώντας δυσλειτουργίες και προστατεύοντας δημοτικές υποδομές.

Τα γκρέιτερ, το JCB, ο φορτωτής και το ερπυστριοφόρο, που προστέθηκε πριν από μερικούς μήνες στον δημοτικό στόλο, κάνουν πολύ καλή δουλειά στον δημόσιο χώρο και το αποδεικνύει το πέρασμά τους από τα προβληματικά σημεία, όπου καλούνται να δώσουν λύση. Το έργο τους συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής, Πρασίνου και Διαχείρισης Μηχανημάτων κ. Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.
Δεν είναι λίγες οι φορές που σταθμεύουν για μέρες στους οικισμούς, καθώς η παραμονή των μηχανημάτων εξαρτάται από τη φύση του έργου, από το είδος και την έκταση της παρέμβασης.
Οι έμπειροι οδηγοί και χειριστές τους έχουν να ολοκληρώσουν απαιτητικές αποστολές.
Στα Μπακέικα, π.χ., πριν από λίγο καιρό, είχαν να καθαρίσουν και να αποψιλώσουν το εξωτερικό τμήμα της περίφραξης των Κοιμητηρίων. Να εξομαλύνουν αγροτικούς δρόμους και να τους διαπλατύνουν, αφού προηγουμένως απομάκρυναν τη φυτική ύλη που είχε συγκεντρωθεί και στις δύο πλευρές του δρόμου, μικραίνοντας το πλάτος του. Στην Αγία Παρασκευή, ο χωματόδρομος που οδηγεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ήταν γεμάτος νεροφαγώματα από τις βροχές και η πρόσβαση για συμβατικά αυτοκίνητα ήταν σχεδόν απαγορευτική. Έργο τους εκεί ήταν να διαμορφώσουν και να συντηρήσουν έναν δρόμο τριών χιλιομέτρων. Στις Καστανιές, τα μηχανήματα έργου προχώρησαν σε εργασίες ισοπέδωσης και διαπλάτυνσης αγροτικών δρόμων, ενώ διαμορφώσεις έγιναν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο και στον χώρο των Κοιμητηρίων. Σε κοινόχρηστη περιοχή, που είχε μετατραπεί σε άτυπη χωματερή, ένα χιλιόμετρο έξω από την Δημοτική Κοινότητα, επιστρατεύθηκε και το ερπυστριοφόρο για να λειάνει τις κλίσεις στο οικόπεδο, ενώ με τον φορτωτή απομακρύνθηκαν σκουπίδια και μπάζα. Παρεμβάσεις καθαρισμού κοινόχρηστων εκτάσεων έχουν πραγματοποιηθεί προσφάτως σε Μυριόφυτο, Χέρσο, Δροσάτο, Κορυφή, Άγιο Χαράλαμπο, Μουριές Καμπάνη, Νέα Σάντα και Παντελεήμονα, και αποκαταστάσεις αγροτικών δρόμων σε Βαπτιστή, Ηλιόφωτο, Επτάλοφο και Ξυλοκερατιά.
Στον Σ.Σ. Μουριών τα δημοτικά μηχανήματα απομάκρυναν μπάζα και ξερούς θάμνους πίσω από το παλιό Δημαρχείο και στον αύλειο χώρο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος, και βοήθησαν την περιοχή να «αναπνεύσει», στο Πεδινό έκαναν διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, προκειμένου να προστατευτούν οι υδρευτικές σωληνώσεις, και τα έργα συντήρησης επεκτάθηκαν στη δασική οδοποιία σε Θεοδόσια και Ίσωμα.
Σε γενικές γραμμές, οι χρήσεις των μηχανημάτων έργου του Δήμου Κιλκίς είναι:
-Συντηρήσεις του αγροτικού οδικού δικτύου.
-Εργασίες διάνοιξης – διαπλάτυνσης – χαλικόστρωσης αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων για τη βελτίωση της πρόσβασης αγροτών και κτηνοτρόφων στις αγροτικές καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές τους μονάδες.
-Διάστρωση χωματουργικών υλικών και αποκαταστάσεις δρόμων, που έχουν φθαρεί από πλημμύρες.
-Έργα συντήρησης στη δασική οδοποιία, που εξυπηρετούν τους Δασικούς Συνεταιρισμούς, που δραστηριοποιούνται στους ορεινούς όγκους των Κρουσίων και του Μπέλλες.
-Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων (προαύλειοι χώροι παλιών Δημοτικών Σχολείων, Κοιμητήρια κ.ά.).