ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Εικαστικά Θεσσαλονίκη Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Έρως»

Η ομαδική έκθεση «Έρως»-Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης, που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα, ώρα 7:30.

Εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, στις 7:30 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασιλίσσης Όλγας 182 και Θεμιστοκλή Σοφούλη, τηλ.: 2313 318538, 2310 427555 | e-mail pinakothiki@thessaloniki.gr ), η ομαδική εικαστική έκθεση, με τίτλο: «Έρως-Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης», εμπνευσμένη από την ιστορία του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης-Casa Bianca, που για πολλά χρόνια στέγαζε την αγάπη της Aline Fernandez-Diaz με τον Σπύρο Αλιμπέρτη.
Οι εικαστικοί δημιουργοί της καλλιτεχνικής ομάδας «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ» δημιουργούν έργα ζωγραφικής, κατασκευές, κολάζ, εγκαταστάσεις και γλυπτά, με θέμα την ερωτική ιστορία της πλούσιας εβραιοπούλας Aline με τον καθολικό αξιωματικό του ελληνικού στρατού Σπύρο, που έγινε μύθος στη Θεσσαλονίκη των αρχών του 20ου αιώνα.
Η «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ» είναι ένα πρότζεκτ, που παράγει ομαδικές εικαστικές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών, το οποίο εμπνεύστηκε, ξεκίνησε και επιμελείται η εικαστικός κ. Χρύσα Μπαρζόκα, ξεκινώντας το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Βαγγέλης Κουμπής, Τάνια Στεργίου, Kirsikka Soustiel, Αλεξάνδρα Γωγούση, Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, Rinette Josafat, Κατερίνα Βλάχου, Μάνος Ιωαννίδης, Αναστασία Γιατροπούλου, Μαριλένα Μπιτζάνη, Ειρήνη Μητούδη, Ιωάννης Αδαμόπουλος, Σταυρούλα Ανδρέου, Σοφία Αρτοπούλου, Μελπομένη Καρακίτσου, Αλέξανδρος Καρόζας, Αναστασία Γκιουζέλη, Αλέξανδρος Αθανασίου, Ντίνα Μπακανιάρη, Βιολέτα Γαζέα, Γιάννης Καμίνης, Ειρήνη Λαζαρίδου, Βικτώρια Γεράκη, Γιώτα Χατζηγεωργιάδου, Νατάσα Μπαλτούνα, Θεώνη Αρφανάκη, Παύλος Μιχαηλίδης, Δέσποινα Παπανδρέου, Κέλλυ Κοντζαμάνη, Γιάννης Αηδόνης, Νέλλυ Τσιακιρίδου, Αντωνία Γκαμπούρα, Βασίλης Καρκατσέλης, Ιωάννης Τρούκης-Δρυάδες Εν Πλω, Ελένη Κωνσταντινίδου, Κατερίνα Νικολάου, Βασίλης Δημητρίου, Μαρία Κομπατσιάρη, Ελένη Κλαπάντα, Μαρία Σεραφειμίδου, Vida Evenson, Γλυκερία Κάλφα, Δέσποινα Νικολιδάκη και Μαρία Νενάδη,

Αναφερόμενη στην έκθεση, η επιμελήτριά της εικαστικός κ. Χρύσα Μπαρζόκα, είπε μεταξύ άλλων πως: «Με την πεποίθηση πως η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και με την ανάγκη μας ως καλλιτέχνες να εκφράσουμε τα ανομολόγητα από τους πολλούς, να εκφραστούμε, αλλά και να τοποθετηθούμε στον δημόσιο χώρο με την Τέχνη μας, σας παρουσιάζουμε την «Επίμονη Τέχνη»: μια σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες. Συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης, άλλοτε μίας ημέρας μόνο και άλλοτε όταν οι συνθήκες το απαιτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στις οποίες επιλεγμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα από τους ανθρώπους, με τους οποίους μας δένουν κοινά ιδανικά και συναντηθήκαμε με όχημα την Τέχνη, συνεκθέτουμε υλοποιώντας το όνειρό μας, με φορέα αποκλειστικά τη δική μας κοινή προσπάθεια. Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία, που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων των. Μια Τέχνη επίμονη, τη δική μας Τέχνη… Οφείλουμε να υμνήσουμε τη δύναμη του έρωτα…”.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εγκαινίων, οι σημερινές δράσεις περιλαμβάνουν:
-Ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων Fortissimo.
-Ξενάγηση στην έκθεση από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα.
-Παρουσίαση ολογράμματος «Aline και Σπύρος», του Νίκου Πάχτα, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
-Performance-θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ».
-Dj set: Διογένης Μαριόλας.
-Κινηματογράφηση: Dennis Kalogirou.
-Αρχείο μουσικής: Λευτέρης Κονγκαλιδης.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, και συγκεκριμένα στις 17/2 (ώρα 4-6 μ.μ.), στις 18/2 (ώρα 12-2 μ.μ.) και στις 19/2 (ώρα 12-2 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί δράση με τίτλο: «Ήθελα να σου πω…», από την καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Μαρία Πλαστήρα και την Αρχαιολόγο κ. Ηλέκτρα Βαλκάνου. Η ιδέα για τη δράση ξεκίνησε από το βιβλίο: «Το χρονικό μιας εκούσιας απαγωγής – Aline Fernandez Diaz-Σπύρος Αλιμπέρτης, Θεσσαλονίκη 1914».
Πρόκειται για μια βιωματική ξενάγηση στο κτήριο της Casa Bianca, με στόχο να ξετυλιχθεί το νήμα της ιστορίας της οικογένειας του Dino Fernadez-Diaz, που έζησε εκεί. Με όχημα τις επιστολές του Σπύρου Αλιμπέρτη και της Aline Fernadez-Diaz στον φίλο τους, τον διαπρεπή αρχιτέκτονα και ζωγράφο Δημήτρη Πικιώνη, θα ακούσουμε τον αντίλαλο της φωνής και θα αφουγκραστούμε τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών μιας ιστορίας αγάπης που έγινε μύθος στην πόλη.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Tale of X Cities», που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ARTBOX.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργεί από Τετάρτη έως Παρασκευή: ώρες 10:00-18:00, Σαββατοκύριακα: ώρες 11:00-16:00.