ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Θεσσαλία Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Λαρισαίων και φορείς τίμησαν τους εκτελεσθέντες από τους φασίστες Γερμανούς στο Ομορφοχώρι Λάρισας

Τις καθιερωμένες τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των 40 εκτελεσθέντων πατριωτών από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών και την κατάθεση τιμητικών στεφάνων στο μνημείο στο Αντιαεροπορικό (Ομορφοχώρι Λάρισας).

«Τιμούμε σήμερα, σε αυτόν τον τόπο, τη μνήμη των 40 Ελλήνων και Ελληνίδων, που εκτελέστηκαν στις 8 Μαρτίου του 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές. Σκύβουμε ευλαβικά, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όλες και όλους όσοι με υπερηφάνεια κοίταξαν κατάματα τις κάννες των όπλων του εκτελεστικού αποσπάσματος, προσθέτοντας ακόμη μία σελίδα ηρωισμού στην πάνδημη αντίσταση κατά των κατακτητών. Η θυσία τους, η θυσία ελεύθερων στην ψυχή και στην καρδιά ανθρώπων, που δεν δείλιασαν, δεν λιγοψύχησαν, δεν πρόδωσαν τα «πιστεύω» τους, δεν υποτάχθηκαν και δεν φοβήθηκαν τον θάνατο, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της υπέροχης Ελληνικής ψυχής.», τόνισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου.
Τα ονόματα των εκτελεσθέντων στις 8 Μάρτη του 1944 είναι τα εξής:
Δεκέλης Δημήτριος, Ζήσης Παναγιώτης, Κότσιρας Σταύρος, Κατσιρούμπας Αναστάσιος, Μακρής Ιωάννης, Πετσάνης Ιωάννης, Στυμαράς Νικόλαος, Τσάτσου Δήμητρα, Παναγούλης Θεόδωρος, Παπαιωάννου Γεώργιος, Ράπτης Θέος, Σταυρόπουλος Σωτήριος, Πατέρας Ιωάννης, Τσαπραλής Βασίλειος, Μητσούλης Κωνσταντίνος, Μητσούλη Κωνσταντίνα, Κοκότης Νικόλαος, Σουλτούκη Βασιλική, Παπακωνσταντίνου Χριστίνα, Τζάντζος Σωκράτης, Πετσονής Χρήστος, Αντωνίου Γεώργιος, Παπάς Χρήστος, Νίτσος Αθανάσιος, Μπλούτσος Φώτιος, Γούλας Γεώργιος, Τσόκαλος Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Βασιλεία, Λιόλης Ευάγγελος, Πανάγος Θωμάς, Τσιγάρας Βασίλειος, Ζώνης Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Ζώνης Σταύρος, Μπακόπουλος Απόστολος, Στεργιάδης Μενέλαος, Ταρές Αλβέρτος, Σονίνο Μπένης, Σονίνο Ηλίας και Μαγριές Ιωάννης.
Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν η Χωρική Αντιπεριφερειάχης Ν. Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, ο Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας κ. Μωυσής Μανουάχ και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου 40-41 και Εθνικής Αντίστασης 40-44, του Στρατηγού-Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας και του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Ομορφοχωρίου.

Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε πως ακολούθησαν από τον Δήμο Λαρισαίων καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Γιάννη Πατέρα, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας), και στην προτομή της «Δήμητρας Τσάτσου», στην Πλατεία Δήμητρας Τσάτσου (συνοικία Νεάπολης Λάρισας), όπου, εκτός από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε και η οικογένεια της εκτελεσθείσας ηρωίδας.