ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία

Δήμος Κοζάνης | 3η Ετήσια Έκθεση για τη Βία κατά των γυναικών: «Μόνο το ναι σημαίνει ναι»

Ο Δήμος Κοζάνης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών, δημοσιοποιούν στοιχεία αναφορικά με τη βία κατά των γυναικών, όπως καταγράφονται στην 3η Ετήσια Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) για την περίοδο Νοέμβριος 2021-Οκτώβριος 2022.

Η φετινή έκθεση εστιάζει στο φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, παρουσιάζοντας τις διάφορες μορφές του, και περιγράφει τις κοινωνικές συνθήκες, που την ευνοούν ως «κουλτούρα του βιασμού». Στη βάση των πιο συχνών και ακραίων μορφών έμφυλης βίας βρίσκονται τα στερεότυπα, οι παραδοσιακοί έμφυλοι ρόλοι και θέματα ταμπού, όπως είναι η κατάχρηση εξουσίας και ελέγχου, ως τα βασικά κίνητρα για την εκδήλωση σεξουαλικής βίας.
Οι νομοθέτες, αλλά και η κεντρική πολιτεία, αναγνωρίζουν την επείγουσα ανάγκη της πρόληψης, αντιμετώπισης και εξάλειψης της σεξουαλικής βίας, και ιδιαίτερα της σεξουαλικής και ηθικής παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας. Ενδεικτική είναι η ποινικοποίηση του αδικήματος της Εκδικητικής Πορνογραφίας. Επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση και κατευθυντήριες οδηγίες για θύματα σεξουαλικής βίας-βιασμού.
Ο Δήμος Κοζάνης, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα, συμβάλλει στην αποδόμηση της κουλτούρας της βίας, καθώς έχει προχωρήσει στη διακήρυξή του για μηδενική ανοχή σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Πέραν τούτου, έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση της σχετικής αφίσας με μία συμβολική κίνηση από τον Δήμαρχο, την παγκόσμια ημέρα της 25ης Νοεμβρίου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αναρτάται σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλους του χώρους, όπου υπάρχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Δήμου Κοζάνης.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ζητήματα οποιασδήποτε μορφής βίας κατά γυναικών είναι:
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης: 24610 49672.
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης: 24610 29497
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και ανήκει στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας, που περιλαμβάνει 43 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες και την 24ωρη Γραμμή SOS 15900.