ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Uncategorized

Δήμος Καισαριανής: Συνεχίζεται η αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας

Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Καισαριανής παραλήφθηκε χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, νέα νταλίκα μεταφοράς απορριμμάτων.

Η νέα νταλίκα προστίθεται στον στόλο των άλλων δύο, τις οποίες η Δημοτική Αρχή επισκεύασε αμέσως μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου Καισαριανής, η δυναμική ενός τέτοιου στόλου εξασφαλίζει εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο, σε ότι αφορά στο κόστος μεταφοράς, κι αυτό χάρη στη μεγάλη χωρητικότητά του.

Συνολικά, σε τρία μόλις χρόνια, χάρη στις μεθοδικές ενέργειες του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Γιάννη Τσιροζίδη, η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον κ. Χρήστο Βοσκόπουλο, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις ύψους 1.678.000 ευρώ, εκ των οποίων 523.000 ευρώ αφορούν στην αγορά και επισκευή απορριμματοφόρων.
Ο Δήμος Καισαριανής έχει μέχρι τώρα προμηθευτεί 2 νέα κλασικά απορριμματοφόρα και ένα καφέ απορριμματοφόρο για την περισυλλογή βιοαποβλήτων. Στο ίδιο διάστημα, η αρμόδια Αντιδημαρχία και Υπηρεσία επισκεύασε το εκτός λειτουργίας απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και ενεργοποίησε για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής βιοαποβλήτων, το οποίο επεκτείνεται με χρηματοδότηση ύψους 1.006.012 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Μάλιστα, μαζί με τη νταλίκα απορριμματοφόρο, που έγινε στον χώρο των συνεργείων του Δήμου, ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Τσιροζίδης παρέλαβαν, επίσης, ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι, το οποίο θα εξυπηρετήσει ανάγκες μεταφοράς του προσωπικού της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αλλά και της Τεχνικής, εντός του Πάρκου του Σκοπευτηρίου, για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού και επισκευών.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά του ηλεκτροκίνητου βοηθητικού οχήματος εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης και προστασίας του πάρκου και του Μνημείου των Εκτελεσθέντων, το οποίο περιλαμβάνει:
-Τον καθαρισμό του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου από «Graffiti» και «tagging» και κατόπιν την επικάλυψη των σημείων με «Graffiti Guard» υλικό.
-Την προμήθεια του Ηλεκτρικού οχήματος.
-Την προμήθεια συστήματος ασφαλείας και επίβλεψης του Μνημείου (κάμερες ασφαλείας κ.λπ.).
-Την προμήθεια ηχητικού εξοπλισμού (για τις εκδηλώσεις του Δήμου, που αφορούν στο Μνημείο, όπως αυτές τις Πρωτομαγιάς).