ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Uncategorized

Δήμος Καισαριανής: Συνεχίζεται η αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας

Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Καισαριανής παραλήφθηκε χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, νέα νταλίκα μεταφοράς απορριμμάτων.

Η νέα νταλίκα προστίθεται στον στόλο των άλλων δύο, τις οποίες η Δημοτική Αρχή επισκεύασε αμέσως μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου Καισαριανής, η δυναμική ενός τέτοιου στόλου εξασφαλίζει εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο, σε ότι αφορά στο κόστος μεταφοράς, κι αυτό χάρη στη μεγάλη χωρητικότητά του.

Συνολικά, σε τρία μόλις χρόνια, χάρη στις μεθοδικές ενέργειες του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Γιάννη Τσιροζίδη, η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον κ. Χρήστο Βοσκόπουλο, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις ύψους 1.678.000 ευρώ, εκ των οποίων 523.000 ευρώ αφορούν στην αγορά και επισκευή απορριμματοφόρων.
Ο Δήμος Καισαριανής έχει μέχρι τώρα προμηθευτεί 2 νέα κλασικά απορριμματοφόρα και ένα καφέ απορριμματοφόρο για την περισυλλογή βιοαποβλήτων. Στο ίδιο διάστημα, η αρμόδια Αντιδημαρχία και Υπηρεσία επισκεύασε το εκτός λειτουργίας απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και ενεργοποίησε για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής βιοαποβλήτων, το οποίο επεκτείνεται με χρηματοδότηση ύψους 1.006.012 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Μάλιστα, μαζί με τη νταλίκα απορριμματοφόρο, που έγινε στον χώρο των συνεργείων του Δήμου, ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Τσιροζίδης παρέλαβαν, επίσης, ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι, το οποίο θα εξυπηρετήσει ανάγκες μεταφοράς του προσωπικού της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αλλά και της Τεχνικής, εντός του Πάρκου του Σκοπευτηρίου, για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού και επισκευών.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά του ηλεκτροκίνητου βοηθητικού οχήματος εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης και προστασίας του πάρκου και του Μνημείου των Εκτελεσθέντων, το οποίο περιλαμβάνει:
-Τον καθαρισμό του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου από «Graffiti» και «tagging» και κατόπιν την επικάλυψη των σημείων με «Graffiti Guard» υλικό.
-Την προμήθεια του Ηλεκτρικού οχήματος.
-Την προμήθεια συστήματος ασφαλείας και επίβλεψης του Μνημείου (κάμερες ασφαλείας κ.λπ.).
-Την προμήθεια ηχητικού εξοπλισμού (για τις εκδηλώσεις του Δήμου, που αφορούν στο Μνημείο, όπως αυτές τις Πρωτομαγιάς).