ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: Σύντομα παραδίδονται νέοι κοινόχρηστοι χώροι προς χρήση

Νέοι κοινόχρηστοι χώροι άθλησης και αναψυχής πρόκειται να παραδοθούν πολύ σύντομα προς χρήση από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Τις νέες παιδικές χαρές στην περιοχή της Βίγλας και το Πάρκο της οδού Εφόδου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι συγκεκριμένοι κοινόχρηστοι χώροι σύντομα ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν στους δημότες για χρήση. Πρόκειται για χώρους άθλησης και αναψυχής, οι οποίοι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων, που βρίσκονται στον Δήμο Ηρακλείου.

Πάρκο οδού Εφόδου
Στο πάρκο αυτό, συνολικής έκτασης δέκα στρεμμάτων, προβλέπεται η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, νέες φυτεύσεις, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης, γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων, μεγάλων ξύλινων κατασκευών, αστικού εξοπλισμού κ.ά..
Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα «skatepark»,το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη, ενώ εξελίσσεται ικανοποιητικά η συνολική παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί.
Επίσης, προβλέπονται εξοπλισμοί και περιοχές παιχνιδιού για τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών, οργανωμένες σε υποπεριοχές, που αναφέρονται σε νήπια, παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.
Οι εξοπλισμοί θα καλύπτουν τις λειτουργίες της ολίσθησης, της αιώρησης, της αναρρίχησης, της ισορροπίας, της ταλάντωσης, της αναπήδησης, της περιστροφής, του παιχνιδιού ρόλων και του παιχνιδιού με τα φυσικά υλικά, ενώ θα δημιουργούν σημεία συνάντησης και πειραματισμού. Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η διατήρηση και αναβάθμιση της φυσιογνωμίας του χώρου και η προστασία της ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας. Η γενικότερη διαμόρφωση και οι επιλογές των εξοπλισμών παιδικής χαράς επιχειρούν να αναδείξουν ένα θεματικό περιεχόμενο, που σχετίζεται με την τοπική μυθολογία, και συγκεκριμένα με τη σχέση του Δαίδαλου και του Ίκαρου με την Κρήτη, την οποία τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι.

Παιδική χαρά στην Βίγλα
Η νέα παιδική χαρά στην περιοχή της Βίγλας (Πρώην Λούνα Πάρκ), διαμορφώνεται στο ανατολικό τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου, που περιβάλλεται από την οδό Πεδιάδος, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και την 4η Πάροδο Πεδιάδος Βίγλας, και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ως Λούνα Πάρκ. Βρίσκεται στον χώρο της τάφρου κάτω από το ευθύγραμμο τμήμα των προμαχώνων Βιτούρι και Ιησού, που έχει διαμορφωθεί στη σημερινή του μορφή με επιχωματώσεις.
Στο κατώτερο επίπεδο, που βρίσκεται στην περίοπτη θέση της παιδικής χαράς επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο κάστρο, παραπέμποντας στην ονομασία του Ηρακλείου από την Ενετοκρατία και έπειτα. Στο πίσω και ανώτερο τμήμα διαμορφώνεται ένας μικρός συνοικισμός, παραπέμποντας στον συνοικισμό της Βίγλας. Η παιδική χαρά θα εξοπλιστεί µε επαρκή αριθμό καθιστικών, κάδων απορριμμάτων, βρύση, φωτιστικά και περίφραξη.

Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε πως ότι τα παραπάνω έργα εντάσσονται σε εργολαβία, η οποία εκτελείται σε συνολικά 13 περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, όπου είτε δημιουργούνται νέες παιδικές χαρές είτε ανακαινίζονται υφιστάμενες, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται από την αρχή πάρκα και χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Δημάρχου Ηρακλείου στα προαναφερθέτνα έργα, ο κ. Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών, αλλά και τη δημιουργία καινούργιων σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου, συνεχίζεται καθημερινά. Και οι νέοι χώροι, που σύντομα θα παραδοθούν στους δημότες, είναι υψηλού επιπέδου, και είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά θα τους απολαύσουν. Ειδικά στο Πάρκο της οδού Εφόδου, δημιουργείται πλέον ένας ολοκαίνουργιος, μεγάλος κοινόχρηστος χώρος άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, ο οποίος εκτός των άλλων βοηθά και στην περαιτέρω ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, καθώς και στην οργανική ένταξή τους στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.».