ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ελλάδα Ήπειρος Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ιωαννιτών: Συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα

Ο Δήμος Ιωαννιτών συνυπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή: «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2.030 από και προς τους πολίτες».

Στην υπογραφή Εθνικού Κλιματικού Συμφώνου Συνεργασίας 100 κλιματικά ουδέτερων ευρωπαϊκών πόλεων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών, μαζί με άλλους 20 ελληνικούς δήμους, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιλογής 100 ευρωπαϊκών πόλεων να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη αποστολή σχηματισμού ενός «δικτύου» κλιματικά ουδέτερων πόλεων, ανάμεσα στις οποίες είναι πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με 5 ακόμη ελληνικές πόλεις, οι οποίες θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας.
Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενίσχυση του δικτύου ελληνικών πόλεως χαιρέτησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, οι Γενικοί Γραμματείς Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Δασών και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ.κ. Πέτρος Βαρελίδης, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Μανώλης Γραφάκος αντίστοιχα, καθώς και ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του Υ.Π.ΕΝ. κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος.
Το μνημόνιο συνεργασίας παρουσίασαν ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, τα μέλη της E.U. Επιτροπής της Αποστολής των κλιματικά ουδέτερων πόλεων κ.κ. Χρύσσης Νικολαΐδης και Μαρία Βασιλάκος, καθώς και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης παρουσιάζει το Κλιματικό Σύμφωνο

Η υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας αποτελεί πανευρωπαϊκά σημαντική πρωτοβουλία για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Αποστολής, που είναι η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2.030, ενισχύοντας τη δικτύωση μεταξύ των πόλεων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, και την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Horizon.
Πέραν του Δήμου Ιωαννιτών, τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Έργων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Αρλέτος, οι άλλοι 20 ελληνικοί δήμοι, που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, είναι: Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Κοζάνης, Μυτιλήνης και Τρικκαίων, καθώς και οι Δήμοι του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας: Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Αιγάλεω, Ίλιον, Κορυδαλλός, Περιστέρι, Πετρούπολη, Φυλή και Χαϊδάρι.

Ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης με τον Αντιδήμαρχο Έργων και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γεώργιο Αρλέτο