ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημοπρατήθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Μεσολογγίου («Open Mall») μπήκε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του, στοχεύοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, εισάγοντας νέα συστήματα «έξυπνης» πόλης και βιώσιμης κινητικότητας, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης, αλλά και συνδέοντας τα χαρακτηριστικά σημεία και μνημεία, που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο σε ενιαίες διαδρομές.

Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος μαζί με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Πασιόπουλο και τον τέως Πρόεδρο κ. Βασίλη Σπυρόπουλο επισκέφτηκαν χθες, Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, διάφορα σημεία των παρεμβάσεων του έργου για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Μεσολογγίου», το οποίο συνιστά ένα εμβληματικό και σπουδαίο αναπτυξιακό έργο σύμπραξης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, σε μια άψογη συνεργασία, η οποία είχε έντονα το κοινό χαρακτηριστικό της αμέριστης αγάπης και του ενδιαφέροντος για το έργο.

Πέρα από την τεράστια αισθητική αναβάθμιση, το έργο αυτό αναμένεται να προσδώσει σημαντικές προοπτικές δραστηριοποίησης νέων επαγγελμάτων στην περιοχή, αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία υιοθέτησης σύγχρονων στρατηγικών συγκρότησης εμπορικών ταυτοτήτων («branding»), που προωθούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
Μάλιστα, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος προσανατόλισε τη χωροθέτηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου σε επιλεγμένες οδούς και δημόσιους χώρους, με γνώμονα την κυκλοφορία, την εγγύτητα σε εμπορικά ή ιστορικά μνημεία/σημεία και τα προσδοκώμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις, ενώ οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της χρήσης του χώρου από πεζούς, ιδιαίτερα σε οδούς που έχουν προσδιοριστεί ήδη ως ήπιας κυκλοφορίας (Λόρδου Βύρωνα, Θυσίας, Ελεύθερων Πολιορκημένων), και στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των Ι.Χ και στην παροχή επαρκών χώρων στάθμευσης, σε οδούς με πολύ έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως η οδός Σπ. Μουστακλή.
Επιπροσθέτως, ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ και οι ποδηλάτες, που δυσκολεύονταν να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης λόγω εμποδίων και απουσίας ραμπών οι πρώτοι, και απουσίας ποδηλατοδρόμου οι δεύτεροι, αποκτούν τον δικό τους χώρο και ενθαρρύνονται να έρθουν σε αυτόν.
Οι κύριες οδοί, οι οποίες θα μεταμορφωθούν για τη δημιουργία του «Open Mall», είναι οι: Θυσίας, Ελ. Πολιορκημένων, Σπ. Μουστακλή, Λιακατά, Βενιζέλου, Αλεξανδροπούλου, Μακρυκώστα, Λ. Βύρωνος (κάθοδος), καθώς και η Πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών. Ωστόσο, παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου της πόλης.
Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 1.052.385,40 ευρώ, και ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κρίνοντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών, κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον και να διαθέσει 250.000 ευρώ από ιδία έσοδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν και επιπρόσθετες εργασίες σε δρόμους, για ηλεκτροφωτισμό, για διακόσμηση δημόσιων χώρων, για τοποθέτηση πρασίνου και σκίασης, αλλά και την αγορά εποχικού στολισμού για τις μεγάλες γιορτές.