ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημιουργία Αλληλεγγύη: «Να ανακαλέσει ο κ. Χατζησαββίδης τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των κυριών Αθυμαρίτου και Κατημερτζή»

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Αριστείδη Χατζησαββίδη, σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), στο οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ως «τραμπούκους» τις δημοτικές συμβούλους της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ.κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου και Όλγα Κατημερτζή, η δημοτική παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη», και πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης παράταξης, καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, εξέδωσαν και υπογράφουν σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του κ. Χατζησαββίδη και του ζητούν να ανακαλέσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΣ

Νέα Ιωνία 23 Μαρτίου 2023

            Προς τον
            Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
            κ. Κων/νο Κουλούρη
            Κοιν. 
 1. Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαϊδου
 2. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Θέμα : Ψέματα και ύβρεις αντί πολιτικής αντιπαράθεσης

Στην πολιτική αντιπαράθεση της Δημοτικής Αρχής της κ. Θωμαΐδου, όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, τότε εύκολα προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και ψέματα.
Πρόσφατο παράδειγμα είναι το ανακοινωθέν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, όπου αποκαλεί «τραμπούκους γένους θηλυκού» τις Δημοτικές Συμβούλους κυρίες Αθυμαρίτου και Κατημερτζή.
Ο κύριος Χατζησαββίδης, μάλλον, επικροτεί και συμμερίζεται τις πρακτικές της Δημάρχου και γι’ αυτό επιτέθηκε με σεξιστικό και υβριστικό χαρακτηρισμό σε βάρος των δύο κυριών, με σκοπό να μειώσει τις γυναίκες συναδέλφους του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον ισχυρίστηκε, ψευδή γεγονότα –ότι, δηλαδή, η κ. Αθυμαρίτου φώναζε και ότι η κ. Κατημερτζή έκανε συκοφαντικές καταγγελίες στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου- προκειμένου να μειώσει ακόμη περισσότερο την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψη των δύο προαναφερομένων Δημοτικών Συμβούλων.
Κύριε Χατζησαββίδη, αυτή η συμπεριφορά σας φανερώνει το ήθος σας, την πολιτική σας κουλτούρα και τις απαράδεκτες αντιλήψεις σας.
Ζητούμε να ανακαλέσετε τους συγκεκριμένους αήθεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, που προσβάλλουν την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψη των δυο Δημοτικών Συμβούλων. Και σας δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές, που πλήττουν το κύρος θεσμικών οργάνων, προσβάλλουν πρόσωπα και υποκρύπτουν διακρίσεις, δεν είναι ανεκτές.
Είναι και αυτές ενδεικτικές της παρακμής και του πολιτικού ξεπεσμού, που έχει φέρει στον Δήμο μας η Δημοτική Αρχή της κυρίας Θωμαΐδου.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Αναστασία Κλάρα, Αναστασία Αγγελακοπούλου, Σοφία Ναϊσίδου, Κουλουριώτη Μαρία-Ελισάβετ, Γεωργία Τσομπανίδου.
Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Παπαηλιοπούλου Χριστίνα.