ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Καίριο ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας Αττικής για την πτώση οροφής στο 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

Με αφορμή την πρόσφατη πτώση τμήματος της οροφής στο γραφείο διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, η Δημοτική Παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κοινοποίησε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστα Κουλούrη, με, ταυτόχρονη, κοινοποίηση στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Αττικής κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, καθώς και προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, μία σειρά από καίρια ερωτήματα, στα οποία αναμένει να απαντήσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ., το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», όπως κοινοποιήθηκε αρμοδίως:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Νέα Ιωνία 17 Φεβρουαρίου 2023

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νο Κουλούρη
Κοιν.:

  1. Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαϊδου
  2. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Ερώτημα για το περιστατικό της πτώσης οροφής στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

Στις 12 Οκτωβρίου 2021 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» μεταξύ του Δήμου μας και της εργολήπτριας εταιρείας, αξίας 504.351,49 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).
Η συνολική προθεσμία για την αποπεράτωση του έργου ήταν σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή, σύμφωνα προς το άρθρο 12 της διακηρύξεως, δηλαδή την 12η Οκτωβρίου 2022.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2023, τμήμα της οροφής στο γραφείο διδασκόντων αποκολλήθηκε και έπεσε. Ευτυχώς, δεν είχαμε τραυματισμούς, αφού τα χαλάσματα έπεσαν σε γραφεία και όχι στα κεφάλια των καθηγητών. Για το σοβαρό περιστατικό ενημερωθήκαμε αρχικά με το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης και με τις σχετικές φωτογραφίες, που περιέχονται και επισυνάπτουμε.
Πιο πριν, στα μέσα περίπου του Ιανουαρίου 2023, σε σχετική ερώτηση Δημοτικών Συμβούλων για το ότι δεν λειτουργούσε η θέρμανση στο ίδιο σχολείο, η Δήμαρχος απάντησε ότι το έργο τελειώνει και ότι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει συντηρηθεί υποδειγματικά.
Η ίδια ερώτηση είχε διατυπωθεί και τον Δεκέμβριο του 2022, για το ίδιο σχολείο, από Δημοτικούς Συμβούλους, ότι δεν λειτουργούσε η θέρμανση, αλλά η Δήμαρχος και τότε είχε απαντήσει αόριστα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί.
Μετά και από το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό, που καταγράφηκε στη σχολική μονάδα του Δήμου μας, όπως και σε άλλες πριν από λίγους μήνες ( π.χ. στο 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας), ρωτάμε την κα Δήμαρχο:
Τελικά, το πολυδιαφημισμένο έργο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» ολοκληρώθηκε;
Ο Δήμος παρέλαβε το έργο και πότε;
Σε τι οφείλεται η αποκόλληση και η πτώση τμήματος της οροφής;
Θεωρείτε πολυτέλεια τις επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία μας;
Γιατί οι απευθείας αναθέσεις, με τις οποίες είναι γεμάτος κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός του Δήμου, εξαντλούνται εκτός των επιτακτικών αναγκών των Σχολικών Μονάδων;

Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Για τους απαράδεκτους, διαλυμένους και επικίνδυνους χώρους των σχολείων της πόλης μας. Για τα σχολικά κτίρια και χώρους, που λειτουργούν χωρίς θέρμανση, χωρίς ανελκυστήρες, σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, με ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό.

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία.
Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Παπαηλιοπούλου Χριστίνα.