ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Ελληνική Οικονομία Κεντρικός Τομέας Πολιτική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Ηλίας Σταμέλος: «Θα διεκδικήσουμε ολόκληρη την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων»

Σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Ηλίας Σταμέλος, παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, απαντώντας αμέσως μετά από την εισήγησή του σε όλες τις επίκαιρες ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Ρεπορτάζ της Παναγιώτας Σούγια
Από την πλευρά μας, θέσαμε προς τον Δήμαρχο Καισαριανής, κ. Ηλία Σταμέλο, το ακόλουθο ερώτημα: «Πώς προτίθεστε κύριε Δήμαρχε να διεκδικήσετε ολόκληρη την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Υπάρχουν σύμμαχοί σας Δήμαρχοι, με τους οποίους έχετε κοινή γραμμή στο ζήτημα αυτό; Και ποια είναι η στάση της Κ.Ε.Δ.Ε.;».
Απαντώντας στο ερώτημά μας, ο κ. Σταμέλος ανέφερε πως: «Ανέφερα ότι εμείς διεκδικούμε ολόκληρη τη χρηματοδότηση, τουλάχιστον, αυτή που προβλέπεται από τους νόμους. Και ανέφερα τους νόμους, γιατί είναι μία βάση. Υπάρχουν ψηφισμένοι. Και λέμε, τουλάχιστον, γιατί σαν πραγματικότητα έχουμε ότι το 95% των φόρων στον κρατικό προϋπολογισμό τα πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα είτε με άμεσους είτε με έμμεσους φόρους. Η δική μας η αντίληψη είναι ότι δεν πρέπει καν να υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη, γιατί τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τη φορολογία αυτή. Όμως, εδώ είμαστε πολύ πίσω από αυτή μας την αντίληψη. Ακόμη και με τους νόμους που έχουν ψηφίσει δεν πληρώνουν αυτά τα χρήματα, γι’ αυτό και αναφέραμε αυτό το παράδειγμα.
Όπως σας είπα, εμείς το θέμα αυτό το βάλαμε ως βασική προτεραιότητα και το βάλαμε παντού. Ποιοι, όμως, είναι αυτοί οι οποίοι ανταποκρίνονται σήμερα; Είναι οι Δημοτικές Αρχές της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Δηλαδή, η Πάτρα, που κάνει ενέργειες, είναι ο Δήμος της Πετρούπολης, είναι ο Δήμος του Χαϊδαρίου, είναι ο Δήμος του Τυρνάβου και ο Δήμος της Ικαρίας, οι οποίοι αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις. Και, φυσικά, η επόμενη φάση είναι ο συντονισμός και οι συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν αποκλείουμε, όμως, κανέναν. Γιατί μπαίνει πολλές φορές το ερώτημα: «Γιατί μόνο εσείς;». Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν, γι’ αυτό βάλαμε το θέμα αυτό και στο Συνέδριο της Π.Ε.Δ.Α. και στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.. Και θετική απάντηση δεν πήραμε. Και δεν είναι ότι δεν το δέχονται. Αν δείτε τις αναλύσεις τους μιλάνε και με συγκεκριμένα στοιχεία γι’ αυτά τα οικονομικά. Είναι τι στάση κρατάνε στην ουσία. Γιατί ο καθένας μας κρίνετε όχι μόνο από αυτά που λέμε, αλλά και από αυτά που κάνουμε. Και εμείς κάνουμε πράγματα, προκειμένου να διεκδικήσουμε. Και, φυσικά, το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο με τις δυνάμεις που θα μπουν σε κίνηση. Και εμείς θέλουμε να βάλουμε τον λαό μας σε κίνηση, προκειμένου να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Τίποτε λιγότερο.».

Επίσης, στην εισήγησή του ο κ. Ηλίας Σταμέλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων, στην υλοποίηση του συνθήματος της Δημοτικής Αρχής: «Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ», με την παλλαϊκή κινητοποίηση-πορεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου 30 Μαρτίου 2024, ως μια πρώτη δράση δυναμικών διεκδικήσεων απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία ξεχωρίζει για τη διαρκή εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών.
Αναλυτικά, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Ηλίας Σταμέλος, ανέφερε πως: «Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από σημαντικά γεγονότα, που επηρεάζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Συνεχίζεται με ένταση η αντιλαϊκή επίθεση, η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και απαξίωση του δημοσίου, ιδιωτικοποίηση παραπέρα της υγείας με τις επί πληρωμή ιατρικές πράξεις το απόγευμα, την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.
Ταυτόχρονα, έχουμε την ανάπτυξη σημαντικών αγώνων της εργατικής τάξης, της Αγροτιάς, της νεολαίας, των υγειονομικών, των εργατών της ΛΑΡΚΟ και άλλων κλάδων.
Σας είναι ήδη γνωστό ότι ο Δήμος Καισαριανής παίρνει μια μεγάλη πρωτοβουλία για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν όλους τους δήμους και τον δικό μας ιδιαίτερα.
Το σύνθημά μας: «Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ». Βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας. Προχωράμε το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, σε κινητοποίηση-πορεία στην Εθνικής Αντιστάσεως και συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο.», και ακόμη τόνισε πως: «Ως Δημοτική Αρχή της Καισαριανής δηλώνουμε πως:
Αρνούμαστε να γίνουμε το «μακρύ χέρι» της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλουμε περισσότερα χαράτσια στον λαό.
Αρνούμαστε να συγκαλύψουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αθροίζονται χρόνο με τον χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Τα σοβαρά αυτά προβλήματα πηγάζουν από την πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και ακουμπάνε με ένταση κάθε πτυχή της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού της πόλης.
Οι κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων, διαχρονικά, είναι η αύξηση της τοπικής φορολογίας και η ανταποδοτικότητα, για να αντικαταστήσουν την κρατική χρηματοδότηση, που βρίσκεται σε εξευτελιστικά επίπεδα. Είναι η εμπορευματοποίηση κάθε παροχής προς τον δημότη. Είναι το ξεπούλημα και η ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας. Είναι η επικράτηση της φτηνής προσωρινής εργασίας σε όλες τις δημοτικές δομές και υπηρεσίες.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η με νόμο υποχρέωση των Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων να προχωρούν σε δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις για πάνω από 50 ευρώ χρέος προς τον Δήμο, ακόμη και σε πλειστηριασμούς κατοικιών για οφειλές πάνω από 500 ευρώ.
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για το ποιους βάζει στο στόχαστρο αυτό το κυνηγητό. Στον δήμο μας, τον Δεκέμβρη του 2023, σε σύνολο 620, περίπου, κατασχέσεων από 500 ευρώ και πάνω (το 60%), αφορούν οφειλή έως 1000 ευρώ (το 95%), οφειλές έως 10.000 ευρώ, ενώ το 1,5% πρόκειται για ποσά μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ.
Το πρώτο μεγάλο ζήτημα είναι η οικονομική κατάσταση των δήμων και η κρατική χρηματοδότηση. Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, που αποτελούν τη βασική πηγή κρατικής χρηματοδότησης, δεν συμβαδίζουν ούτε ακόμη και με τις προβλέψεις του νόμου 3852/2010/Καλλικράτης. Κατ’ εκτίμηση, από τα κρατικά έσοδα, που εισπράττονται για αυτόν τον σκοπό, στην τοπική διοίκηση θα έπρεπε να δίνονται κάθε χρόνο περίπου 8,5 δις ευρώ. Αντ’ αυτού δίνονται περίπου 2,2 δις, ένα ποσό που καθορίστηκε λίγο-πολύ το 2013, μέσα στην κρίση, αυθαίρετα, ως το ελάχιστο ποσό λειτουργίας των Ο.Τ.Α..
Ό,τι δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια, για να καλυφθούν όπως-όπως οι επιπτώσεις της πανδημίας και οι τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα καύσιμα και λοιπά αγαθά και υπηρεσίες, αφορούσαν έκτακτες επιχορηγήσεις, που δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Για το 2024 καμιά αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης δεν έχει στην ουσία εξαγγελθεί.
Την ίδια στιγμή, που δεν αποδίδονται και αυτά ακόμη που προβλέπονται από τους νόμους, δίνονται καινούργιες αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, π.χ. περίθαλψη των ζώων, ακόμη περισσότερες ευθύνες στην πολιτική Προστασία, πλήθος κοινωνικών δομών…
Στον Δήμο της Καισαριανής δίνονται ετήσια, περίπου, 3.200.000 ευρώ από τους Κ.Α.Π., όταν μόνο το κόστος μισθοδοσίας ξεπερνά πια τα 6,5 εκ. ευρώ, και ενώ θα έπρεπε να δίνονται πάνω από 10 εκατομμύρια.
Αυτοί που καλύπτουν, όπως καταλαβαίνετε, τη διαφορά είναι οι δημότες, που μέσω της τοπικής φορολογίας καλούνται να συμβάλλουν πάνω από 4.5 εκ. ευρώ.
Μόνο για το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων και της κατ’ επίφαση ανακύκλωσης, πληρώθηκαν στον Ε.Σ.Δ.Ν.Α. για το 2023, 634.428,85 ευρώ, αποτυπώνοντας μια αύξηση πάνω από 26% μέσα σε 5 χρόνια (το 2018 πληρώθηκαν 501.902,40 ευρώ).
Την ίδια ώρα επιβάλλεται το απαράδεκτο χαράτσι, που ονομάζεται «Τέλος Ταφής», που είναι στην ουσία ένα περιβαλλοντικό πρόστιμο της Ε.Ε., φτιαγμένο για να ταΐσει ακόμη περισσότερο τα μονοπώλια, που λυμαίνονται τον τομέα της «Πράσινης», δήθεν, διαχείρισης των απορριμμάτων. Μόνο για το 2024 καλείται ο Δήμος μας να αποδώσει περίπου 200.000 ευρώ για το «Τέλος», εκτοξεύοντας το κόστος αποκομιδής σε πάνω από το 55% αυτού που πλήρωνε πριν από 5 χρόνια, ενώ αυτό αναμένεται να αυξάνεται προοδευτικά από 20 ευρώ τον τόνο το 2021 έως τα 55 ευρώ τον τόνο το 2027. Καταλαβαίνετε τι θα σημάνει αυτό…».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σταμέλος ξεκαθάρισε πως: «Εμείς, απέναντι σε αυτόν τον προδιαγεγραμμένο στραγγαλισμό αρνούμαστε να αυξήσουμε την τοπική φορολογία στα λαϊκά στρώματα και δεν πρόκειται να κάνουμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που βαραίνουν τις λαϊκές κατοικίες της πόλης. Προχωράμε, ωστόσο, σε αύξηση των κατηγοριών, που αφορούν Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις, που κερδοσκόπησαν στην πλάτη του λαού το προηγούμενο διάστημα και οφείλουν να συμβάλλουν περισσότερο.
Αντίθετα, προχωράμε σε μια σειρά μέτρα, όπως η κατάργηση των τροφείων από τη νέα σχολική χρονιά και η μείωση των τελών σε κατηγορίες επαγγελματιών της πόλης για χρήση κοινόχρηστων χώρων.
Επιπλέον, εμπόδιο στην προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε οικονομικά τους δημότες μας και να προσφέρουμε περισσότερα από όσα δικαιούνται είναι το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι στη δυσάρεστη θέση να βρίσκεται αντιμέτωπος και με ένα δυσθεώρητο για το μέγεθός του χρέος, που οφείλεται ανάμεσα στα άλλα και στη διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, «εκλεκτής» του πολιτικού κατεστημένου, που φεύγοντας άφησε χρέη και οφειλές, που πρέπει να αποδοθούν πάνω από 1.950.000 ευρώ. Να θυμηθούμε, επειδή ήμασταν η προηγουμένη Δημοτική Αρχή, ότι είχαμε αφήσει 1 εκ. ευρώ στο ταμείο, με τρέχοντα χρέη 350.000 ευρώ.», ενώ για τους εργαζόμενους διευκρίνισε πως: «Άλλο τεράστιο θέμα είναι η έλλειψη εργαζόμενων σε όλες τι υπηρεσίες, από την καθαριότητα, το πράσινο, τα τεχνικά συνεργεία, την τεχνική υπηρεσία, τις κοινωνικές δομές και αλλού.
Ακόμη και με τα δεδομένα του παλιού Οργανισμού του Δήμου μας, που δεν λάμβανε υπόψη το πλήθος νέων αρμοδιοτήτων, αναμένεται ότι ως το 2027 θα έχουμε πάνω από 170 οργανικά κενά. Όταν για να λειτουργήσει ο δήμος χρειάζονται τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι, τον επόμενο χρόνο θα φύγουν με σύνταξη 25 εργαζόμενοι και η αναπλήρωση του 1/1 γίνεται με ρυθμούς χελώνας. Ένα μέρος τους καλύπτεται από έκτακτους συμβασιούχους εργαζόμενους και από το πρόγραμμα 55/67.
Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα κενά σε προσωπικό, ψήφησε νόμο με τον οποίο υποχρεώνει τις Δημοτικές Αρχές με ποινή να κάνει έφεση σε θετικές δικαστικές αποφάσεις. Ζητάμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στον δήμο μας.
Οι επιπτώσεις είναι φανερές στην καθαριότητα της πόλης, στο πράσινο, που ο δήμος μας έχει σε αφθονία, στην αποκατάσταση βλαβών, στις μελέτες για νέα έργα. Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε αυτές τις ελλείψεις και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της πόλης μας.
Η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής έχει διαλέξει πλευρά. Είμαστε με τους πολλούς και τα συμφέροντά τους.
Διεκδικούμε:
-Να δοθούν, εδώ και τώρα, ολόκληρη η ετήσια χρηματοδότηση, που αναλογεί στον Δήμο Καισαριανής.
-Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.
-Διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών σε Ε.Υ.Δ.Α.Π.-Δ.Ε.Η., δωρεάν τιμολόγια για τις ενεργειακές ανάγκες των σχολείων.
-Κατάργηση του νόμου «Βορίδη». Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων, πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο μας, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας και με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.
-Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καισαριανής, σχεδιασμός για την ίδρυση κέντρου πρόληψης από τις εξαρτήσεις, μονάδα για τις κακοποιημένες γυναίκες.
-Πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παιδιού και της μονάδας συμβουλευτικής ΑμεΑ.
-Έργα αντιπυρικής προστασίας του Βουνού και χρηματοδότηση μελετών για άμεση ένταξη του Βλητικού Σταθμού στο σχέδιο πόλης.
-Ολοκληρωμένος αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτηρίων με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.
-Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να στεγαστούν κρίσιμες κοινωνικές δομές, όπως η δίχρονη προσχολική αγωγή.
-Νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση νομιμοποίηση-τακτοποίηση όλων των προσχολικών και σχολικών μονάδων.
-Σύγχρονα Συνδυασμένα δημόσια και δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης.
-Επανασχεδιασμός της γραμμής του ΗΛΠΑΠ, επανεκκίνηση της τοπικής γραμμής 223. Προκύπτει η ανάγκη για υπογειοποίηση του δρόμου, που θα διοχετεύει την κυκλοφορία από το κέντρο της Αθήνας προς την Αττική οδό και το παραλιακό μέτωπο.».
Ακολούθως, ο κ. Σταμέλος επισήμανε πως: «Στους σχεδόν 3 μήνες, που είμαστε Διοίκηση, πραγματοποιήσαμε πλήθος επαφών, προκειμένου να προωθήσουμε λύσεις στα αιτήματά μας.
Συναντηθήκαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ Λιβάνιο, όπου του θέσαμε το ζήτημα της χρηματοδότησης, των προσλήψεων και την ανάγκη να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) σοβαρές παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης, που δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Υπάρχουν έργα, τα οποία είναι σε εξέλιξη, ορισμένα από αυτά έχουν δρομολογηθεί από τη δική μας Δημοτική Αρχή 2015-2019, όπως το Κ.Η.Φ.Η., η αποχέτευση, Θεολόγου κ.λπ..
Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη κ Χαρδαλιά, όπου θέσαμε όλα τα έργα, που έχει ανάγκη η πόλη μας.
-Εσωτερικά του Δημαρχείου.
-Γήπεδο «Κρητικόπουλος», μέχρι τον Ιούνιο.
-1ο Γυμνάσιο: Ενεργειακή αναβάθμιση.
Βλητικός Σταθμός – Νερό.
Ειδικό Σχολείο.
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως και Φορμίωνος: Θα καταθέσουμε μελέτη για να μας τις εντάξει.
Πυροβολημένες-τρίγωνο.
Ασφαλτοστρώσεις.
-Κυκλοφοριακή μελέτη και παρακαμπτήριος της Καισαριανής.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη μας, είναι το κυκλοφοριακό, γιατί αποτελεί την απόληξη της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ.».
Επίσης, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο κ. Σταμέλος είπε πως: «Θέλουμε να δηλώσουμε και από αυτό το βήμα ότι θα διεκδικήσουμε μαζί με τους κατοίκους όλα όσα δικαιούμαστε, θα σταθούμε στο πλευρό του και για αυτά που δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αλλά απασχολούν τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, θα είμαστε αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική και όχι ακόμη ένας δυνάστης στα βάσανα που έχει.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε είμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί τους και με τους μαζικούς φορείς της πόλης, θέλουμε να είμαστε και θα είμαστε μαζί στους αγώνες και στις αγωνίες τους.».