ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Νότιος Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διδασκαλία μαθηματικών από τον Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, στα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης, επισκέφθηκε το 3ο Λύκειο, όπου γίνονται τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, συνομίλησε με τα παιδιά και τους καθηγητές τους και ως εκπαιδευτικός ο ίδιος έκανε μαθηματικά σε μαθητές της 3ης Λυκείου, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Οι μαθητές εξεπλάγησαν από την παρουσία του Δημάρχου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την πρόταση του κ. Μαμαλάκη να κάνουν μαζί μαθηματικά. Μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες συναντήσεις και μαθήματα μέχρι τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Επίσης, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την εθελοντική προσφορά τους προς τα παιδιά και ενθάρρυνε τους μαθητές να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που αποτελούν πολύτιμη βοήθεια για την πρόοδο τους.
Ακόμη, ο κ. Στέλιος Μαμαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, με στόχο την ενθάρρυνση των ωφελούμενων μαθητών, που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ως εκπαιδευτικός γνωρίζω από πρώτο χέρι την αγωνία και το άγχος των παιδιών, ειδικά ενόψει εξετάσεων, και θέλω να δηλώσω τη στήριξή μου στην προσπάθειά τους. Ως Δήμαρχος, θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική δουλειά, που κάνουν εθελοντικά, και να υποστηρίξω μια δομή του Δήμου μας με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Σκοπεύω να επανέλθω μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου για να ξανακάνω μάθημα στα παιδιά, στα οποία εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι ονειρεύονται.».