ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαρκείς οι προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μία κοινωνία ισότητας και εξάλειψης των διακρίσεων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε σε συνέδρια, που πραγματοποιήθηκαν τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στην Κάτω Αχαΐα και στην Αμαλιάδα Ηλείας, με θέμα την κοινωνική ένταξη της κοινότητας των Ρομά σε μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις, όπως και την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Η κοινωνική ένταξη και η ισότιμη μεταχείριση των ομάδων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες συνιστούν ιδιαίτερη πρόκληση, στην οποία οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε, δεδομένου ότι η εξασφάλιση τόσο της αρμονικής συνύπαρξης εντός του ευρύτερου κοινωνικού ιστού, με όρους δικαιοσύνης και δημοκρατίας, όσο και του σεβασμού της προσωπικότητας, είναι απόλυτες προϋποθέσεις για την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο. Οι δράσεις ενσωμάτωσης είναι απαραίτητες, λοιπόν, αλλά καμία προσπάθεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των Ρομά και χωρίς την αποδοχή και τη στήριξη της υπόλοιπης κοινωνίας. Και αυτό είναι κάτι που κάποιες φορές, ενδεχομένως, το ξεχνάνε όσοι σχεδιάζουν προγράμματα και πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες να μην είναι αποτελεσματικές.», τόνισε στον χαιρετισμό του στην Αμαλιάδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, κ. Γεωργία Ντάτσικα, μιλώντας και στα δύο συνέδρια, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Σε μια εποχή, που η πολυμορφία και η ισότητα είναι κεντρικές αξίες της κοινωνίας μας, η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά σημειώνεται ως μια στιγμή αναγνώρισης, αφύπνισης και δράσης για τα δικαιώματα και την ενίσχυση της Ρομά κοινότητας. Μας υπενθυμίζει, όμως, και τη σημασία της ενδυνάμωσης και του σεβασμού, καθώς και την ανάγκη να καταπολεμηθούν οι σε βάρος τους διακρίσεις και στερεότυπα. Οι Ρομά αποτελούν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, με πλούσια ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ρομά κοινότητα είναι πολυπληθής και με μακρόχρονη παρουσία, προσεγγίζοντας τους 16.000 κατοίκους.».

Στη συνέχεια, η κ. Ντάτσικα αναφέρθηκε στον ρόλο της Περιφέρειας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τη λειτουργία 19 Κέντρων Κοινότητας και 11 Παραρτημάτων Ρομά, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Συσσίτια, καθώς και την παροχή σε τρόφιμα και είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (Τ.Ε.Β.Α.), που υλοποιούνται μέσω κοινωνικών συμπράξεων, με 110.000 επωφελούμενους πολίτες στην περιοχή. Επίσης, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο, που έχει αναλάβει το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, που λειτουργεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, και το οποίο καταγράφει και παρακολουθεί τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ ολοκληρώνοντας επισήμανε πως: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε κάθε μορφής κοινωνική υποστήριξη σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Αποτελεί δέσμευση του Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριου Φαρμάκη, και εμένα προσωπικά, να εργαστούμε ακούραστα για την προαγωγή των δικαιωμάτων στην ισότητα, την αξιοπρέπεια και τις μη-διακρίσεις για όλους.».