ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Ευρώπη Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δεσμούς φιλίας & συνεργασίας «χτίζουν» οι Δήμοι Κατερίνης & Kragujevac Σερβίας

Λίγες ημέρες πριν ανοίξει στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης η αυλαία της πολυθεματικής γιορτής, με τίτλο: «Δρόμοι ανοικτοί: Κατερίνη-Kragujevac!», ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, βρέθηκε το 3ήμερο 5 έως 7 Μαΐου 2024, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης, στο Kragujevac της Σερβίας.

Συγκεκριμένα, εν όψει της αδελφοποίησης της Κατερίνης με την πόλη της Σερβίας παρέστη στον ετήσιο εορτασμό του «Đurđevdan» (6/5-«Ημέρα της πόλης»), μία ημέρα κατά την οποία, το 1818, το Kragujevac ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της σύγχρονης Σερβίας. Επίσης, συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου Αγίου Γεωργίου.
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Ιωάννη Ντούμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών της Κατερίνης, και ακόμη ανέφερε πως: «Στον Δήμο Κατερίνης, «χτίζουμε» δεσμούς φιλίας, επενδύουμε στην αμοιβαία κατανόηση και δημιουργική συνεργασία των λαών μας, αρχές, που, όπως έμπρακτα αποδεικνύουμε με την εξωστρέφεια και την επικείμενη αδελφοποίησή μας, τις στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.».
Από την πλευρά του, στη δεξίωση των αντιπροσωπειών φίλων και αδελφών πόλεων, στη διάρκεια της οποίας προανήγγειλε και την αδελφοποίηση με τον Δήμο Κατερίνης, ο Δήμαρχος του Kragujevac, κ. Nikola Dašić, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το Kragujevac δεν είναι μόνο μια πόλη ένδοξου παρελθόντος, αλλά μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον της Σερβίας.».

Επίσης, στον επίλογο της δεξίωσης έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως τον κ. Γεωργιάδη υποδέχτηκαν και ξενάγησαν κατά την παραμονή του στην πόλη οι Αντιδήμαρχοι του Δ. Kragujevac κ.κ. Stefan Nikezic και Dusan Aleksic Zeka, το στέλεχος του Δήμου κ. Tamara Babic και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας «Φίλος» κ. Dragan Gaca Stojanovic.

Τέλος, στη διάρκεια της παρουσίας του στη Σερβική πόλη, ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε και επίσκεψη σε κέντρο ΑμεΑ, τονίζοντας πως: «Μέσα από έναν προγραμματισμό κοινών δράσεων, υπό την αιγίδα των δύο δήμων, μπορούν να ωφεληθούν οι δημότες και, κυρίως, τα ΑμεΑ δομών και των δύο περιοχών.».