ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδοτούνται μελέτες αντιπλημμυρικών έργων σε Λιβαδειά, Καρπενήσι, Στυλίδα και Μακρακώμη

Με αποφάσεις, τις οποίες υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, χρηματοδοτούνται μελέτες αντιπλημμυρικών έργων που πρόκειται να γίνουν στη Λιβαδειά, στο Καρπενήσι, στη Στυλίδα και στη Μακρακώμη.

Με την υπογραφή των αποφάσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται οι ακόλουθες πράξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων»:

  1. «Μελέτες ωρίμανσης έργων προστασίας από φαινόμενα πλημμυρών στην περιοχή Κορδέλι της πόλης της Λιβαδειάς». Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία του βορειοδυτικού τμήματος της Λιβαδειάς. Συνοπτικά, οι μελέτες αυτές αφορούν στην αποχέτευση όμβριων υδάτων, στη διευθέτηση και οριοθέτηση ρεμάτων, αλλά και γενικότερα στην επίλυση των καταγεγραμμένων πλημμυρικών προβλημάτων. Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 335.735,60 ευρώ και δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς.
  2. «Μελέτη Διαχείρισης Όμβριων Υδάτων περιοχής Ξηριά, Δήμου Καρπενησίου». Η μελέτη θα περιλαμβάνει τα έργα διαχείρισης όμβριων υδάτων σε περιοχή συνολικής έκτασης περίπου 730 στρεμμάτων και συγκεκριμένα στο δυτικό και το ανατολικό τμήμα του «Ξηριά», όπως και στο κέντρο του οικισμού. Επίσης, οι περιοχές Εργατικών κατοικιών «Ο.Ε.Κ. ΙΙ» και «Ο.Ε.Κ. ΙΙΙ», οι οποίες διαθέτουν δίκτυο όμβριων, θα ενταχθούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των όμβριων υδάτων της περιοχής. Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 195.292,03 ευρώ και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρπενησίου.
  3. «Μελέτη Ολοκλήρωσης Έργων Συλλογής και Διάθεσης Όμβριων Υδάτων Κοινότητας Μακρακώμης». Αντικείμενο του έργου είναι ο σχεδιασμός τάφρου ανάσχεσης των πλημμυρικών παροχών των όμβριων υδάτων, που απορρέουν επιφανειακά προς τον οικισμό της Μακρακώμης, από τις πλαγιές των υψωμάτων που βρίσκονται βορειοδυτικά του οικισμού. Στο αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνεται η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής και η κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών κατά μήκος της αντιπλημμυρικής τάφρου. Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 204.391,13 ευρώ και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Μακρακώμης.
  4. Για τις χρηματοδοτήσεις των συγκεκριμένων μελετών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους Λεβαδέων, Καρπενησίου, Μακρακώμης και Στυλίδας, και προωθούμε την εκπόνηση των μελετών που προκρίνουν οι ίδιοι για την αντιπλημμυρική προστασία συγκεκριμένων περιοχών. Υπογράψαμε, λοιπόν, τέσσερις αποφάσεις ένταξης στο Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειάς μας και έτσι θα χρηματοδοτηθούν μελέτες συνολικού κόστους 900.000 ευρώ, περίπου. Κοινός μας στόχος είναι η χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το νέο Ε.Σ.Π.Α. της Στερεάς Ελλάδας.».

Για τις χρηματοδοτήσεις των συγκεκριμένων μελετών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους Λεβαδέων, Καρπενησίου, Μακρακώμης και Στυλίδας, και προωθούμε την εκπόνηση των μελετών που προκρίνουν οι ίδιοι για την αντιπλημμυρική προστασία συγκεκριμένων περιοχών. Υπογράψαμε, λοιπόν, τέσσερις αποφάσεις ένταξης στο Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειάς μας και έτσι θα χρηματοδοτηθούν μελέτες συνολικού κόστους 900.000 ευρώ, περίπου. Κοινός μας στόχος είναι η χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το νέο Ε.Σ.Π.Α. της Στερεάς Ελλάδας.».