ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδότηση 23.248.966,87 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων

Έγινε αποδεκτή η πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Πρόδρομου Πύρρου εντάχθηκε η πράξη: «Προτεραιότητα 6 «Επισιτιστική Βοήθεια & Υλική Στέρηση/ΠΑΔΚΣ-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027».

Η πράξη αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 23.248.966,87 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αντιμετώπιση της υλικής στέρησης των απόρων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με την παροχή τροφίμων, βασικής υλικής βοήθειας και συνοδευτικών μέτρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στόχοι του έργου είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η προώθηση της κοινωνικής ένταξης, η καταπολέμηση της φτώχειας και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού στη Στερεά Ελλάδα.
Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου ήταν βασικό αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, που είχαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ευάγγελος Χαϊνάς με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε σχετικά πως: «Έχω πει πολλές φορές ότι μέτρο της ποιότητας της Πολιτείας και, τελικά, και της κοινωνίας μας είναι το πώς φέρεται στα πλέον ευαίσθητα μέλη της. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 23,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας. Ανθρώπων που πρέπει να λαμβάνουν σημαντικό βοήθημα μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά και οικονομικά. Είμαστε στο πλευρό τους και προχωρούμε μαζί για τη Στερεά Ελλάδα που αγαπάμε και που μας αξίζει. Ευχαριστώ την υπουργό και φίλη Σοφία Ζαχαράκη για την άμεση απόκριση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος.».