ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδότηση 12.167.498,69 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτήρια και υποδομές

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος: «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», και συγκεκριμένα της Δράσης: «2.1.1.2. Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτηρίων και Υποδομών-Νέα Έργα».

Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων δημοτικών και δημοσίων κτηρίων και υποδομών, που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δυνατότητα χρήσης συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, καθώς και αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται σε 12.167.498,69 ευρώ.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού και οι εποπτευόμενοι φορείς τους, δημόσιοι φορείς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Προτεραιότητα δίνεται σε ενεργοβόρα κτήρια των τομέων Υγείας και Εκπαίδευσης.
Τα προτεινόμενα έργα πρέπει να επιτυγχάνουν:
-Εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, τουλάχιστον, της τάξης του 30%, επίτευξη «μεσαίας κλίμακας κτηριακής ανακαίνισης» ή μείωση των εκπομπών αερίων κατά 30%.
-Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου και κατάταξή του στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Β΄ ή και σε ανώτερη, εφόσον είναι οικονομικά και τεχνικά εφικτό.
Οι παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων δύνανται, ενδεικτικά, να περιλαμβάνουν εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος, αναβάθμιση ή αντικατάσταση συστημάτων παροχής ζεστού νερού, ψύξης, αερισμού, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, αναβάθμιση συστημάτων φωτισμού, τοποθέτηση διατάξεων εξωτερικής σκίασης κ.λπ..
Στο πλαίσιο της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης μπορούν να εγκατασταθούν στα κτήρια συστήματα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α.) και Α.Π.Ε., εφόσον δεν αποτελούν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε σχετικά πως: «Καλούμε τους Δήμους και φορείς του Δημοσίου, που εδρεύουν στη Στερεά Ελλάδα, να αξιοποιήσουν το νέο μας Ε.Σ.Π.Α. για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών τους υποδομών.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Δίνουμε προτεραιότητα σε υποδομές Υγείας και Εκπαίδευσης, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, επομένως και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από τη μείωση της εκπομπής καυσαερίων και άλλων ρύπων.».