ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Πελοπόννησος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδότηση 1.292.424 Ευρώ προς τον Δήμο Κορινθίων για δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου

Ο Δήμος Κορινθίων πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του σε ποσοστό 100% με το ποσό του 1.292.424 Ευρώ για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Ο.Τ.Α.», του Προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αφορά:
Υποέργο 1:
«Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων»
-Έξυπνες στάσεις Μ.Μ.Μ..
-Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ.
-Συστήματα ενημέρωσης για κυκλοφορία κ.τ.λ..
Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικώγν και σχολικών κτηρίων.
-Έξυπνος Οδηγός Πόλης/Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών.
-Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων.
-Σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων.
-Υλοποίηση δημόσιων δεικτών μέτρησης απόδοσης σύμφωνα με ISO 37122, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες.
-Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security κ.λπ.) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας.
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, ανέφερε σχετικά πως: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Εύη Παντελέων, αναπληρώτρια Προϊσταμένη, και τα λοιπά στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Κορινθίων, το στέλεχος του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου κ. Αλεξάνδρα Αρτοποιάδου, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορινθίων κ. Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και τον εξωτερικό σύμβουλο ME.C.I. Μεσογειακό Κέντρο Καινοτομίας, για την άψογη συνεργασία τους σε όλα τα στάδια της εξαιρετικά επίπονης προσπάθειας, από την ωρίμανση, τη συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων, την υποβολή, τη συνεχή υποστήριξη στη διαδικασία αξιολόγησης του χρηματοδοτικού αιτήματος και εν τέλει την επιτυχή ένταξη και χρηματοδότηση. Ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει με όραμα, σχέδιο, συνέπεια, πολλή δουλειά και λίγα λόγια, να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από κάθε ενεργό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την παραγωγή έργων και υπηρεσιών που θα κάνουν την καθημερινότητα του δημότη καλύτερη και θα βελτιώνουν ημέρα με την ημέρα την ποιότητα ζωής του.».