ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Αττική Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χιλιάδες κάτοικοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Αθανασίου στον Δήμο Παιανίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παιανίας προς τιμή του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου, καθώς ο κακός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο για τους εκατοντάδες κατοίκους, οι οποίοι παρέστησαν στις ανοιχτές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Παιανίας, ενώ μεγάλη επισκεψιμότητα είχαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που πλαισίωσαν το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα.

«Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα για ακόμη μια χρονιά την αγάπη με την οποία οι κάτοικοι του δήμου μας αγκάλιασαν το σύνολο των εκδηλώσεων, από τις εκθέσεις μέχρι τη μεγάλη συναυλία με την εξαιρετική Πίτσα Παπαδοπούλου και τον συνθέτη των επιτυχιών Γιώργο Θεοφάνους. Παρά το γεγονός πως ο καιρός δεν αποδείχθηκε σύμμαχος, εν τούτοις η πλατεία μας γέμισε ασφυκτικά, ενώ και την Κυριακή οι συμπολίτες μας διασκέδασαν στις υπαίθριες δραστηριότητες, που προετοιμάσαμε ειδικά για τα μικρά παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συλλόγους του τόπου μας, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, δείχνοντας ότι ο πολιτισμός μας έχει έντονο άρωμα παράδοσης και δεν ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ.», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης.

«Όλα τα χρόνια μία ημέρα ο καιρός μας τα χαλάει. Το πρόγραμμα, όμως, του Σαββάτου ήρθε να αναπληρώσει την ακύρωση της Παρασκευής.», είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θανάσης Μιχαλόπουλος, ανοίγοντας την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Παιανίας και ευχαριστώντας τους συλλόγους, που δεν συμμετείχαν εν τέλει, λόγω της ακύρωσης, δηλαδή, το Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας, τον σύλλογο Κρητών «Το Κρι-Κρι» και τον σύλλογο Πελοποννησίων Ελευσίνας, προσθέτοντας πως: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το προσωπικό του Δήμου Παιανίας, που συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτή τη διοργάνωση.».

Επί τρεις, περίπου, ώρες οι: Σύλλογος Αγίας Τριάδος, Πολιτιστικός Λαογραφικός χορευτικός σύλλογος «Δημοσθένης Παιανιεύς», Εξωραϊστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», «Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας», Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής «Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ», Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γλυκών Νερών-Παιανίας «Η Γενοβέφα» και Θρακιωτών και Φίλων Θράκης ΒΑ Αττικής, παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, καταχειροκροτούμενοι από πλέον των 1000 παρευρισκομένων, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους κ.κ. Πίτσα Παπαδοπούλου και Γιώργο Θεοφάνους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η συνέχεια δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε ο Σύλλογος Αργιθέας έστησε «Γλέντι του Μαγιού», με μουσική, εδέσματα και ζωντανή ορχήστρα.
Επιπλέον, την Κυριακή η κεντρική πλατεία της Παιανίας πλημμύρισε με παιδικές φωνές, που έσπευσαν να συμμετάσχουν στις δράσεις, που είχε προετοιμάσει ο Δήμος Παιανίας, και εν τέλει να παρακολουθήσουν παράσταση Θεάτρου Σκιών.