ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Διασκέδαση Δυτικός Τομέας Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χιλιάδες άτομα στη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής για το Πάσχα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Περισσότεροι από 5.000 πολίτες συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή για το Πάσχα, που καθιέρωσε η Περιφέρεια Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Λαμπρής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα, τον παραδοσιακό οβελία, πλούσια εδέσματα, πολύ κέφι και χορό, «δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας», όπως τόνισε μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα, που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, τείνει να αποτελέσει θεσμό, καθώς όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες άτομα, που παρέμειναν στην Αττική τις ημέρες αυτές, να γιορτάσουν παραδοσιακά, σαν μια παρέα.
Την εκδήλωση οργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Φορέας του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με συνδιοργανωτές τους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού, ενώ συμμετείχαν και οι δήμοι: Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, που από νωρίς το πρωί έδωσε το παρών στο Μητροπολιτικό Πάρκο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ευχηθεί από κοντά σε όλους τους πολίτες, στους Αντιπεριφερειάρχες, στα στελέχη του Πάρκου, στους Δήμαρχους και στους Αντιδημάρχους, καθώς και στα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή διοργάνωση της μεγάλης γιορτής, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα των εθελοντών για την καθοριστική της συμβολή στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Η υπόσχεση ότι η μεγάλη γιορτή του Πάσχα θα γίνει θεσμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας γίνεται πράξη. Και εφέτος βρισκόμαστε εδώ, για να γιορτάσουμε την ημέρα της Λαμπρής παραδοσιακά, όλοι μαζί σε μια παρέα, όπως ταιριάζει σε ένα ελληνικό Πάσχα. Με την Αναστάσιμη Χαρά, ζωντάνια και κέφι, ας χαρούμε τη σημερινή γιορτή, ανοίγοντας τις καρδιές και τις αγκαλιές μας. Ευχαριστώ θερμά, πρώτα από όλους τους συμπολίτες μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν τη χαρά τους μαζί μας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Πάρκου, της Περιφέρειας και τους εθελοντές για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή αυτής της γιορτής. Ευχαριστώ, επίσης, τους Δημάρχους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω. Να ευχαριστήσουμε, παράλληλα, και όλους όσοι βοήθησαν με τις χορηγίες τους και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, συνδράμοντας στη διοργάνωση, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί πλέον μία όαση πρασίνου και αναψυχής, έναν τόπο σταθερής συνάντησης και αναφοράς. Είναι το Πάρκο της Καρδιάς μας. Χριστός Ανέστη.».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος της εορταστικής εκδήλωσης είχε ο κ. Γιώργος Κοτσίνης, με πλήθος μουσικών και τραγουδιστών να εναλλάσσονται στη μουσική σκηνή, κρατώντας αμείωτο το κέφι του κόσμου.
Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως οι κ.κ.: Κατερίνα Κατσίγιαννη, Αντώνης Κυρίτσης, Πάρις Περυσινάκης, Γιώργος Σκορδαλός, Ζωή Τηγανούρια, Λευκοθέα Φιλιππίδη, οι μουσικοί Γιώργος Κοτσίνης, Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Μανούσος Πλατάκης (κρουστά), ένα τριμελές «γκρουπ» με μουσικούς από τον Πόντο (φωνή, λύρα, νταούλι) και το πενταμελές «γκρουπ» μουσικών της κ. Κατερίνας Κατσίγιαννη.

Επίσης, στο πάρκο υπήρχαν πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, τοπικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών στο σημείο βρίσκονταν ένα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του Ι.Σ.Α., καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και ιατρικών Κέντρων, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας, της Γ.Α.Δ.Α. και των Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και Ιλίου.
Τέλος, μεταξύ πολλών άλλων, από τον χώρο της εκδήλωσης πέρασαν οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας και Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, οι Αντιπεριφερειάρχες: Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, Παιδείας κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, Πολιτισμού κ. Χάρης Ρώμας, Μεταφορών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής, εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» κ.κ. Σ. Μαυρίδου και Μ. Χατζηαθανασίου αντίστοιχα, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του «Φορέα», μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και, φυσικά, πλήθος κόσμου, απολαμβάνοντας πέρα από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μια υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα.