ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων: «Δίπλα στους ευάλωτους δημότες μας» – Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα: «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα: «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης», στην οποία παρουσιάστηκαν οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους.

Αιρετοί, στελέχη του Δήμου, επαγγελματίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές από την Κοινωνία των Πολιτών συναντήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα έργα και τις δράσεις του Δήμου.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος μίλησε για τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου, καθώς και για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών, των συνεργειών και των δικτυώσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Ένας στους τρεις κατοίκους της Αθήνας χρειάστηκε με κάποιον τρόπο τις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές του Δήμου. Περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι προσέτρεξαν, για κάποιον λόγο, να ζητήσουν βοήθεια από τις δημοτικές κοινωνικές δομές. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα, που περιγράφει τις ανάγκες, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού κοινωνικού πυλώνα στην πόλη μας, μέρος του οποίου είναι οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου. Γι’ αυτό χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί πάρα πολύ, να ενισχύσουμε τις συνεργασίες και τις συνέργειες και τις δικτυώσεις. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η καλή και αποδοτική συνεργασία, όλων μας και, βεβαίως, ένας γρήγορος σχεδιασμός νέων έργων και δράσεων. Είμαστε δίπλα στους ευάλωτους δημότες μας.».

Επίσης, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μία σειρά από νέες δράσεις του Δήμου Αθηναίων, λέγοντας μεταξύ άλλων πως:
«Ξεκινάει τη λειτουργία του το Γραφείο Ενεργειακής Φτώχειας. Περισσότεροι από 60 πιστοποιημένοι εργαζόμενοι στον Δήμο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.
Ετοιμάζεται η λειτουργία του Γραφείου Προσβασιμότητας.
Αυξάνονται τα Πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία.
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία του γραφείου εύρεσης εργασίας (job center) για ευάλωτες ομάδες.
Ετοιμάζεται ο ξενώνας για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Επανασχεδιάζονται και επαναλειτουργούν τα προγράμματα για τα Ανοιχτά Σχολεία.
Δημιουργούνται επτά Προσβάσιμες Διαδρομές για άτομα με κινητική και οπτική αναπηρία, μία σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.».

Επιπλέον, στην Ημερίδα: «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης», παρουσιάστηκαν οι βασικές κοινωνικές δομές του Δήμου: Τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αθηνά Υγεία», ο Ξενώνας Φιλοξενίας εξαρτημένων, το Κέντρο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, οι Παιδικές Εξοχές, τα πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία και οι Λέσχες Φιλίας.

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Η σημερινή Ημερίδα, μας έδειξε ότι το κοινωνικό έργο του Δήμου είναι πολύπλευρο και πολυδιάστατο. Έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τις υποδομές και έμπειρο προσωπικό να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των ευάλωτων κατοίκων της πόλης. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας, για να μπορέσουμε να «είμαστε δίπλα σας», αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική πηγή και συνεργασία με τους φορείς της πόλης, που προσφέρουν κοινωνικό έργο.».