ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Επιστήμη/Τεχνολογία Κεντρικός Τομέας Υγεία

Χαιρετισμό στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης

Στην ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων και ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες αιχμής αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (Ι.Σ.Α.( και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης ξεκίνησε την ομιλία του συγχαίροντας τους Προέδρους του Συνεδρίου κ.κ. Εμμανουήλ Πικουλή, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ε.Κ.Π.Α., Κωνσταντίνο Κοτσόπουλο, Συντονιστή Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής «Euromedica» και Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) και Νίκο Ρουκουνάκη, Διευθυντή Ε.Σ.Υ., της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν εκλεκτοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, ο κ. Πατούλης απηύθυνε χαιρετισμό στον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Γεράσιμο Σιάσο, στον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Νικόλαο Αρκαδόπουλο, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Καθηγητή κ. Γιώργο Ζωγράφο, στον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Θανάση Εξαδάκτυλο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες του συνεδρίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης εξήρε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των χειρουργών στη χώρα μας, που παρακολουθούν και ενημερώνονται για τις νεότερες εξελίξεις στην ειδικότητά τους, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Συναντιόμαστε σε μια κομβική στιγμή για την ευρύτερη εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, στη μετα-πανδημική εποχή, αλλά και για τη χειρουργική επιστήμη, που βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Το μέλλον της χειρουργικής απαιτεί, όπως προκύπτει από τη διεθνή εμπειρία, όλο και συνεπέστερη συνεργασία μεταξύ χειρουργού και γιατρών πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων, εξατομικευμένα για κάθε ασθενή. Επίσης, τη συμβολή επιστημόνων με γνώση και εμπειρία της νέας τεχνολογίας, που συνέχεια εξελίσσεται, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες αιχμής, που επηρεάζουν πλέον σημαντικά την άσκηση της χειρουργικής. Για τον λόγο αυτόν υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για ενημέρωση και συμπλήρωση της γνώσης διεπιστημονικά. Είναι σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα, ειδικά στους νέους επιστήμονες, για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στις σημαντικές εξελίξεις της επιστήμης τους.».