ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Εικαστικά Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αθρόα προσέλευση στις εκθέσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Νίκαιας

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια των εκθέσεων: «Από τον προσφυγικό συνοικισμό στην πόλη» και «Παλιοί Φωτογράφοι της Νίκαιας, μέρος 2ο», που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας» (Ραιδεστού 32). Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Τις εκθέσεις προλόγισε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, εστιάζοντας στον ρόλο του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη σύσταση της πόλης, αλλά και στη συμβολή των Νικαιωτών φωτογράφων στην αποτύπωση στιγμών από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στο «άστυ», και ακόμη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αποκατάστασης δύο χαρακτηριστικών τύπων προσφυγικής κατοικίας της Νίκαιας, στο οποίο προχωρά ο Δήμος.
Επίσης, ο φωτογράφος κ. Κωνσταντίνος (Κωστάκης) Παπαζαχαρής μίλησε για τη μακρόχρονη και πλούσια εμπειρία του, καθώς και ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας και φωτογραφίας, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική στην υλοποίηση της έκθεσης για τους παλιούς φωτογράφους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους χώρους της Πινακοθήκης από τη Δρ. Νεότερης Ιστορίας και επιμελήτρια της έκθεσης της προσφυγικής εγκατάστασης και διαμόρφωσης της πόλης κ. Κυριακή Παπαθανασοπούλου και την Ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης των παλιών φωτογράφων κ. Μαρία Πούλου.

Στα εγκαίνια των εκθέσεων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων πολιτειακοί παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων της πόλης, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά, εκπρόσωποι από τον κόσμο της φωτογραφίας, εκπαιδευτικοί, μελετητές της τοπικής ιστορίας, ιδιώτες που συνέδραμαν στην έκθεση, δημότες, καθώς και άλλοι επισκέπτες.
Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως και τις 19 Μαΐου 2023, με ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-14:00
Παρασκευή: 17:00-20:00
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή από 13/4 έως 17/4