ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλονίκη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ασκήσεις προσομείωσης για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς και σεισμού στη Θέρμη

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ώρα 19:30, θα γίνει παρουσίαση-επίδειξη εικονικής άσκησης (δυο σεναρίων) με την εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα προσομοίωσης XVR Simulation for Safety & Security σε χώρο του Δήμου Θέρμης, και συγκεκριμένα στην ειδική αίθουσα Πολιτικής Προστασίας εκπαίδευσης των εθελοντών, που βρίσκεται στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης (2ο χλμ. Θέρμης-Τριαδίου).

Η σημαντική αυτή εκπαίδευση, που σχεδιάστηκε και προτάθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και υποστηρίζεται και από το «Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών (ΔΥΟΠΠ)», ξεκίνησε ήδη από τις 5 Απριλίου 2023 και έχει ως στόχο την ειδική κατάρτιση εξήντα (60) στελεχών Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντών Ομάδων Διάσωσης.
Η κατάρτιση περιλαμβάνει προβλεπόμενους επιχειρησιακούς κανόνες, με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη αφομοίωση βέλτιστων πρακτικών επί του πεδίου, με θέμα τη διαχείριση δυο αιφνίδιων γεγονότων κατάστασης ανάγκης, περιστατικών εικονικών σεναρίων άσκησης, εκ των οποίων το ένα αφορά περιαστική δασική πυρκαγιά, με σκοπό μαθησιακό, γνωσιακό και διδακτικό στόχο την ασφαλέστερη προσέγγιση επέμβαση και κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς, και το δεύτερο αφορά ενδεδειγμένες ορθές ενέργειες σε σεισμό (κατάρρευση κτιρίου) σε αστικό περιβάλλον, με χρήση της εξειδικευμένης με ειδικό λογισμικό εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας, XVR simulation for Safety & Security, σε συνεργασία με την Εταιρεία (IVRSC) International Virtual Reality Simulation Centre – XVR HELLAS TEAM (ιδρύθηκε 12/2021), η οποία είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στα Βαλκάνια και την Κύπρο της ειδικής εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας της Ολλανδικής εταιρείας XVR Simulation B.V., η οποία χρησιμοποιείται ήδη από 50 κράτη και 300 Οργανισμούς σε όλον τον κόσμο μέχρι τώρα.
Παράλληλα, θα γίνει ειδική προβολή–παρουσίαση και επίδειξη στη χρήση της εκπαιδευτικής ειδικής μάσκας VR (virtual reality) εικονικής πραγματικότητας για την προσέγγιση και κατάσβεση πυρκαγιάς σε διάφορους χώρους, ανοικτούς ή κλειστούς, που λαμβάνει χώρα η πυρόσβεση, ως εκπαιδευτικό εργαλείο εκμάθησης της ειδικής κατάρτισης των Εθελοντών Διασωστών και Δασοπυροσβεστών των Ομάδων Διάσωσης.
Οι επιδιώξεις και οι ειδικότεροι στόχοι της ψηφιακής κατάρτισης και εκπαίδευσης είναι:
-Η κατανόηση των βασικών εννοιών, που περιλαμβάνονται στην αναγνώριση και αντιμετώπιση ενός περιστατικού έκτακτης ανάγκης.
-Η απόκτηση γνώσεων και η αναγνώριση δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε θέματα διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και λήψης απόφασης.
-Η αναγνώριση εκτάκτων φυσικών περιστατικών, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής τους.