ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ασφαλτόστρωση του δρόμου από Άγιο Στέφανο έως Παλιό Δ.Ε. Μανταμάδου στη Μυτιλήνη

Υπογράφτηκε στη Λέσβο η σύμβαση ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού από τον Άγιο Στέφανο έως το Παλιό, της Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου, προϋπολογισμού μελέτης 945.000 ευρώ, με τη συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου να έχει οριστεί σε εννιά μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το σημαντικό αυτό έργο, τη σύμβαση του οποίου συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης με την Εργοληπτική Επιχείρηση «ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ», είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου, ο οποίος διοικητικά ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Άγιος Στέφανος με Παλιό. Η υφιστάμενη κατάσταση του αγροτικού δρόμου είναι χωματόδρομος, ενώ το συνολικό μήκος του δρόμου, όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις, είναι 6.200 μ. και το πλάτος του καταστρώματος κυμαίνεται από 4 μ. έως 7 μ..
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:
Α) ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ: Διαμόρφωση της σκάφης της υφιστάμενης οδού και εξυγίανση του καταστρώματος της οδού.
Β) ΤΕΧΝΙΚΕΣ–ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ: Διευθέτηση της ροής των όμβριων υδάτων προς τα υφιστάμενα τεχνικά, με την κατασκευή κρασπεδόρειθρου, 3 στην εσωτερική πλευρά του δρόμου. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων από γαλβανισμένους σωλήνες στις εισόδους των φρεατίων. Τοποθέτηση πλαστικών σωληνωτών σε εισόδους ιδιοκτησιών. Αντικατάσταση τεχνικών σωληνωτών οχετών με νέα.
Γ) ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ–ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ: Θα γίνει ασφαλτόστρωση της οδού σε όλο το μήκος της και θα τοποθετηθούν μονόπλευρα στηθαία ασφαλείας και ρυθμιστικές πινακίδες.
Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, κ. Στρατής Τζιμής, δήλωσε σχετικά πως: «Η προτεινόμενη ολοκληρωμένη παρέμβαση έχει ως βασικό στόχο να διευκολύνει την προσέγγιση στους φυσικούς βοσκότοπους, στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, στις παραλίες του Παλιού και του Αγίου Στεφάνου, στον αρχαιολογικό χώρο «Λαξευτοί Τάφοι», που βρίσκεται στον οικισμό του Παλιού, καθώς και στο Ακρωτήριο (Φυλάκιο). Η μελέτη αυτού του έργου επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από τη Δημοτική μας Αρχή, ανεβάζοντας το κόστος σε 250.000 ευρώ επιπλέον του αρχικού. Υπενθυμίζουμε ότι η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το έργο ήταν δημοπρατημένο όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, αλλά, δυστυχώς, στερείτο έγκρισης από την Αρχαιολογία και υπήρχαν μελετητικές ελλείψεις. Έτσι, η «άδικη» νομοθεσία, μετά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, ανάγκασε τη Δημοτική μας Αρχή, πέραν του γεγονότος της εκπόνησης νέας μελέτης, να εξεύρει το επιπλέον ποσό των 250.000 ευρώ (πέραν του αρχικού) και να χρεωθεί τις εκ του Νόμου αποζημιώσεις στους Αναδόχους («θετικές ζημιές»).».