ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Αττική Μουσική Παιδεία Πολιτισμός

Άρτια από κάθε άποψη η συμμετοχή του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου & Λυκείου Παλλήνης στο αφιέρωμα της «Λυρικής» στον Μίκη Θεοδωράκη

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.), πραγματοποιήθηκε ένα καταπληκτικό μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο: «Ακολουθώντας τα χνάρια του στον χρόνο – Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο του κύκλου παραστάσεων «Μίκης Θεοδωράκης», που έχει ως στόχο τη διατήρηση της μνήμης και της γνωστοποίησης στο νεότερο κοινό του έργου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Της Παναγιώτας Σούγια

Στην υπέροχη αυτή μουσική βραδιά έλαμψαν τα μουσικά σύνολα του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, με το οποίο συνεργάστηκε η Εθνική Λυρική Σκηνή, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να διαπρέπουν στη σκηνή, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αναγκάζοντας ακόμη και τον πιο δύσκολο ακροατή να υποκλιθεί στο ταλέντο τους και να αναγνωρίσει τον επαγγελματισμό με τον οποίο παρουσίασαν τα προγράμματά τους.
Με οδηγό τη μουσική και βοηθό τον λόγο και την κίνηση, τα μουσικά σύνολα του σχολείου όχι μόνον απέδειξαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους καθηγητές τους, αλλά φώτισαν όσο γίνεται περισσότερο πολλές πτυχές της τεράστιας μουσικής δημιουργίας του Μίκη Θεοδωράκη, αναδεικνύοντας τις ποικίλες σχέσεις της δημιουργίας του με την ελληνική μουσική παράδοση και την ποίηση.
Χωρίς αμφιβολία, η ορχήστρα δωματίου, η φιλαρμονική ορχήστρα, οι χορωδίες και τα μικρότερα μουσικά σύνολα ευρωπαϊκής μουσικής του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, καθοδήγησαν το κοινό σε μια περιπλάνηση στα έντεχνα μονοπάτια και τις συμφωνικές διαδρομές του Μίκη.

Την θαυμάσια αυτή εκδήλωση έκλεισε ο Υποδιευθυντής του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου & Λυκείου Παλλήνης, Καθηγητής Θεωρητικών και Πιάνου, κ. Κώστας Σκορδίλης, ο οποίος ήταν και ο οργανωτής από την πλευρά του σχολείου, αναφέροντας πως: «Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εγώ προσωπικά έχω μία πολύ μεγάλη συγκίνηση αυτή τη στιγμή, από αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο ακούσατε και εσείς. Αλλά είμαι υποχρεωμένος, γιατί ξέρετε, όταν ακούμε μουσική τα λόγια πολλές φορές είναι περιττά. Πρέπει, όμως, να πω δυο κουβέντες για να τιμήσουμε τους ανθρώπους, που πραγματικά μας βοήθησαν, για να φτάσουμε στην αποψινή εξαιρετική βραδιά. Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της, τον συνθέτη κ. Γιώργο Κουμεντάκη. Είναι τιμή για εμάς, που εμπιστεύτηκε τη δουλειά του σχολείου και μας παραχώρησε αυτό το ωραίο θέατρο για να κάνουμε αυτή την αποψινή παράσταση. Επίσης, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο και από αυτό είχαμε την αντίστοιχη βοήθεια.», στη συνέχεια ανέφερε έναν προς έναν τους συντελεστές της βραδιάς και ακολούθως επισήμανε πως: «Για τις ανάγκες αυτής της παράστασης δημιουργήσαμε στο σχολείο ένα Σύνολο: «Απέραντοι Δρόμοι». Τον συντονισμό της παράστασης και όλα τα δρώμενα, που είδατε στις «γέφυρες» τα έφτιαξαν δύο εξαιρετικές συνάδελφοι φιλόλογοι: η Κατερίνα Αλεξιάδη και η Δήμητρα Τζίκα.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Κλείνοντας, θα ζητήσω πραγματικά ένα πολύ μεγάλο χειροκρότημα για όλους τους συντελεστές, τα παιδιά και τους συναδέλφους. Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που ήσασταν εδώ απόψε. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και χαρούμενος ταυτόχρονα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Καλό σας βράδυ.».

Όμως, δεν ήταν μόνο η μουσική παράσταση τέλεια, καθώς ακόμη πιο τέλειο ήταν το «πάρτι», που έστησαν τα παιδιά του σχολείου στον εξωτερικό χώρο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., όπου για αρκετή ώρα διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους, κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο μια απαιτητική βραδιά, όπου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, γεγονός που τους αναγνωρίστηκε από όλους τους θεατές.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Και Λύκειο Παλλήνης ιδρύθηκε το 1988 και υπήρξε το πρώτο δημόσιο Μουσικό Σχολείο της χώρας. Παράλληλα με το κανονικό πρόγραμμα σπουδών του, το σχολείο έχει εντάξει στο ετήσιο πρόγραμμά του πολλές μουσικές εκδηλώσεις και ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται τόσο στον χώρο του σχολείου, όσο και εκτός αυτού, σε συνεργασία με διάφορους φορείς.