ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής των σκαλών της οδού Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 έχει προγραμματιστεί η έναρξη των εργασιών ανακατασκευής των κλιμάκων της οδού Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας–Ανακατασκευή Κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Άνω και Κάτω πόλης, και μαζί με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου θα ομορφύνουν κατά πολύ την εικόνα της Πάτρας.
Με την ανακατασκευή θα τοποθετηθεί και νέος σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός στις σκάλες, ενώ τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τέσσερις περίπου μήνες.
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως από την έναρξη των εργασιών έως την παράδοση του έργου, οι πεζοί δεν θα επιτρέπεται να διέρχονται από τις σκάλες, και η κυκλοφορία τους θα εξυπηρετείται από παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές.

Αναλυτικότερα, στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου, ο πεζός που θέλει να κυκλοφορήσει στην περιοχή μπορεί να συνεχίσει δεξιά και να ακολουθήσει την οδό Δασυλλίου, η οποία βρίσκεται περιμετρικά του Κάστρου της Πάτρας. Η οδός Δασυλλίου περνά πάνω από τη συνοικία Τριτάκη, συνεχίζει μέχρι ένα σημείο ως οδός κυκλοφορίας με ασφαλτοτάπητα και μετά συνεχίζει ως πεζόδρομος, που οδηγεί στο Δασύλλιο.
Για να φτάσει στο κέντρο της πόλης, ο πεζός μπορεί να κατέβει το μικρό τμήμα των σκαλιών, που υπάρχει ακριβώς δεξιά από το πάνω μέρος στις σκάλες Αγίου Νικολάου, προς την οδό Γραβιάς, η οποία είναι παράλληλη της οδού Δασυλλίου, και στη συνέχεια να στρίψει αριστερά προς την οδό Αγίου Νικολάου. Στη στροφή της οδού Γραβιάς μπορεί, επίσης, να κατευθυνθεί είτε δεξιά προς την οδό Κολοκοτρώνη είτε αριστερά προς τις οικίες που βρίσκονται παραπλεύρως της Αγίου Νικολάου. Ανάμεσα στην οδό Γραβιάς και στην οδό Δερβενακίων υπάρχουν μονοπάτια, που ενώνουν το δεύτερο τμήμα της οδού Γραβιάς και την οδό Δερβενακίων, και εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. Η οδός Δερβενακίων καταλήγει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με σκάλες, με μεγάλα διαζώματα, μέχρι την οδό Παρθενίου, η οποία περνά μπροστά από τον Ναό και συναντά την 25ης Μαρτίου.
Επίσης, ο πεζός από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο μπορεί να ακολουθήσει την οδό Κορύλλων και να βρεθεί στην οδό Κυρίλλου, στην οποία, αν προχωρήσει αριστερά, μπορεί μέσω της οδού Βασιλείου Ρούφου να βρεθεί στην περιοχή του Παντοκράτορα. Από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα και την οδό Παντοκράτορος, αν συνεχίσει προς το κέντρο της πόλης, θα βρεθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών.
Από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, στη συμβολή των οδών Κορύλλων και Κυρίλλου, ο πεζός μπορεί να συνεχίσει δεξιά στην οδό Κυρίλλου και να κατέβει το μικρό μέρος της, που αποτελείται από ένα τμήμα με σκάλες. Στο τέλος αυτού του τμήματος συναντά την οδό Σωτηριάδου, η οποία αριστερά συνεχίζει προς το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Αν προχωρήσει δεξιά, συναντά την οδό Αινιάνων και την οδό Δεντρολίβανου, που είναι πεζόδρομοι και ενώνονται κάθετα με τις σκάλες Μηνιάτη.
Οι σκάλες Μηνιάτη ξεκινούν από την οδό 25ης Μαρτίου κάθετα και μέσω των οδών Αινιάνων, Δεντρολίβανου και μικρού μονοπατιού ακριβώς πάνω και παράλληλα της 25ης Μαρτίου, εξυπηρετούν τις οικίες στο αριστερό μέρος, παραπλεύρως των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της οδού Αινιάνων ξεκινά η οδός Εισοδίων, η οποία συνεχίζει προς την ομώνυμη εκκλησία στην πλατεία και καταλήγει και αυτή στην οδό 25ης Μαρτίου.
Αντίστοιχα, ο πεζός από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, από την πλευρά της οδού Παρθενίου, μπορεί να ακολουθήσει τις σκάλες της οδού Δερβενακίων, την οδό Γραβιάς και να βρεθεί στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου.
Εναλλακτικά, μπορεί να προχωρήσει στην οδό 25ης Μαρτίου και να ανέβει τις σκάλες Μηνιάτη, να προχωρήσει στην οδό Αινιάνων και μέσω της οδού Σωτηριάδου να βρεθεί στην οδό Κυρίλλου, μέχρι να φθάσει στο Παλαιό Νοσοκομείο. Επίσης, μπορεί να συνεχίσει στην οδό 25ης Μαρτίου και να ακολουθήσει τη διαδρομή της οδού Εισοδίων, πάνω από την ομώνυμη πλατεία, ώστε να συνεχίσει στην οδό Σωτηριάδου με κατεύθυνση το Παλαιό Νοσοκομείο ή τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος.