ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απογραφή 2021: Επίσημα στους 109.256 ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Χαλκιδέων

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της Απογραφής 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με τον Δήμο Χαλκιδέων να έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση της τάξεως του 7%, να κατατάσσεται ως ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος σε όλη τη χώρα και να αποτελεί το 51,80% της Εύβοιας και το 21,50% της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Απογραφής 2021 για τον Δήμο Χαλκιδέων, η Δήμαρχος της πόλης της Χαλκίδας, κ. Έλενα Βάκα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος Χαλκιδέων όχι απλώς πέτυχε να παραμείνει στους μεγάλους Δήμους της χώρας (πάνω από 100.000 κατοίκους), αλλά παρουσίασε σημαντική αύξηση και ανέβηκε στη 12η θέση του πληθυσμιακού χάρτη της χώρας. Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της απογραφής ήταν η καθημερινή και μεθοδική δουλειά αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου, όπως, επίσης, και η άριστη συνεργασία που είχαμε με τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι οποίοι εκτέλεσαν άριστα τα καθήκοντά τους. Το αποτέλεσμα αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους δημότες, κυρίως ως προς τις χρηματοδοτήσεις για την επόμενη 10ετία. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στον Δήμο Χαλκιδέων καταβλήθηκε μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια κινητοποίησης των μόνιμων κατοίκων να απογραφούν, διευκολύνοντας τη διαδικασία.
Υπήρξαν συνεχείς ενημερώσεις με έντυπο, οπτικό και ηχητικό υλικό σε γειτονιές της πόλης, όλα τα Δημοτικά Καταστήματα ήταν ανοιχτά, για να προσέρχονται όσοι ήθελαν να απογραφούν, οργανώθηκαν κλιμάκια αιρετών και υπαλλήλων, που διευκόλυναν το έργο των απογραφέων, οι οποίοι σχεδίαζαν και υλοποιούσαν δράσεις, ορίστηκαν υπεύθυνοι αιρετοί επικοινωνίας για κάθε πληροφορία σε όλες τις Κοινότητες και ακόμη τέθηκε το θέμα της απογραφής ως μείζον ζήτημα.