ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα κόμματα Κεντρικός Τομέας

«Από την Κρίση στον Πόλεμο: ένας Χρόνος Μετά», εκδήλωση του mέta | Σήμερα, ώρα 7 | Σεράφειο

Σήμερα το απόγευμα, ώρα 7, το mέta | Κέντρο Μεταπιταλιστικού Πολιτισμού, διοργανώνει δημόσια εκδήλωση, με θέμα: «Από την Κρίση στον Πόλεμο: Ένας Χρόνος Μετά», που θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, Αθήνα).

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι κ.κ. Γιάνης Βαρουφάκης (Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Γραμματέας ΜέΡΑ25, συνιδρυτής DiEM25), Άντζελα Δημητρακάκη (Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Εδιμβούργου, συγγραφέας), Αμινέ Κακαμπαβέ (τ. μέλος Σουηδικού Κοινοβουλίου) και Στάθης Κουβελάκης (τ. Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King’s College του Λονδίνου).
Παράλληλα, η Εικαστικός, Πρόεδρος Δ.Σ. mέta, κ. Δανάη Στράτου, θα παρουσιάσει υλικό από το διεθνές διαδικτυακό συμμετοχικό project «Open the Black Boxes».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του mέta για την εκδήλωση: «Έναν χρόνο μετά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η πραγματικότητα του πολέμου εμπεδώνεται στη διεθνή σκηνή. Και πρόκειται για έναν πόλεμο, που δεν συντελείται μόνο τοπικά, αλλά στην πραγματικότητα παγκόσμια. Έναν πόλεμο, που οι απαρχές του ανάγονται σε βάθος χρόνου και που η διεξαγωγή του στηρίζεται όχι μόνο σε στρατιωτικά, αλλά και σε πολιτικά, ενημερωτικά και, κυρίως, οικονομικά μέσα.
Δεν είναι δύσκολο να διακρίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο τη «μετάσταση» της καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία έχουμε εδώ και μιάμιση δεκαετία βυθιστεί. Την προσπάθεια βίαιης «απόδρασης» από αυτή την κρίση και εξίσου βίαιης αλλαγής των συσχετισμών εντός και μεταξύ των κρατών.
Το κόστος πληρώνεται, βέβαια, πρωτίστως από τους λαούς, που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά όχι μόνο από αυτούς. Η ενεργειακή και η πληθωριστική κρίση, οι νέες «θυσίες», που απαιτούνται από τους πληβείους, η υποβάθμιση της δημοκρατίας και της δημόσιας συζήτησης, αποτελούν το αποτύπωμα του πολέμου στις δικές μας κοινωνίες. Ο πόλεμος είναι με έναν τρόπο η πραγματικότητα που ζούμε ήδη. Και αυτό χωρίς καν να λογαριάζουμε την υπαρκτή πιθανότητα ανοίγματος και «παράπλευρων μετώπων» ή τον εφιάλτη μιας γενικευμένης αναμέτρησης, ενδεχομένως πυρηνικής, που απειλείται όσο ποτέ μετά το 1962.
Ενώ η σύγκρουση αποκτά μιαν αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική κλιμάκωσης, και οι κρατούντες, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιολογούντων, πλειοδοτούν σε έναν πολεμοχαρή λόγο, χωρίς προφανή «στρατηγική εξόδου», ηχηρά προβάλλεται την ίδια στιγμή η ουσιαστική ανυπαρξία (τουλάχιστον σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι και τις αρχές του αιώνα) ενός διεθνούς ειρηνιστικού κινήματος, η κυριαρχία του κομφορμιστικού λόγου και η αμηχανία, αν όχι ο διχασμός, της Αριστεράς κάθε απόχρωσης.
Επείγει η επαναφορά της συζήτησης στα πλήρη συμφραζόμενά της. Επείγει η αποστασιοποίηση από τον ρόλο χειροκροτητή του Ν.Α.Τ.Ο. ή του Κρεμλίνου. Επείγει η αναζωογόνηση του ειρηνιστικού κινήματος. Επείγει η επάνοδος των προσδοκιών των λαών στο προσκήνιο. Επείγει η δημιουργία ενός νέου Κινήματος Αδεσμεύτων και η δημιουργία μιας δικαιότερης διεθνούς τάξης. Επείγει ο τερματισμός της διαιώνισης του πολέμου στην Ουκρανία.
Την ώρα που διακυβεύονται τέτοια ζητήματα αρχών, ο εγκλωβισμός στη μικροπολιτική δεν μας αντιστοιχεί.».