ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απέδωσε καρπούς η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης-ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Αριάδνη»

Περίπου τέσσερις τόνους ελαιόλαδου από τα ελαιόδεντρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης συνέλεξαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων-«Αριάδνη», προορισμένους για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Στον χώρο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-«Αριάδνη», στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης, τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας παρέδωσαν στον Δήμο Ηρακλείου τις παραγόμενες ποσότητες λαδιού, που αντιστοιχούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι οποίες θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των συσκευασιών ελαιόλαδου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας κ. Μανώλη Βασιλάκη, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-«Αριάδνη» κ. Μιχάλη Σκουλά, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας ελαιόλαδου, καθώς και για τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη κοινωνική δράση.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρινός συνομίλησε με τους ωφελούμενους του «Κέντρου», οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να εργαστούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, διαδικασία που, όπως επισήμαναν, βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην αποθεραπεία τους, αλλά και στην επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως συνολικά η παραγόμενη ποσότητα ελαιόλαδου κατά τη φετινή περίοδο έφτασε στους 4 τόνους και απασχολήθηκαν 200 και πλέον άτομα, που βρίσκονται σε δομές Εντατικής Θεραπείας και Κέντρα Ημέρας του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-«Αριάδνη».

Επίσης, με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Βρεθήκαμε σήμερα στους χώρους του ΚΕ.Θ.Ε.Α., όπου με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως η κοινή μας προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, απέδωσε καρπούς. Αφενός, η περιουσία του Δήμου αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και, αφετέρου, δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας τους πολλαπλά οφέλη. Η συνεργασία μας συνεχίζεται, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.».

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση, που υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Ηρακλείου με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. προβλέπει:
-Τη δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη, στον μέσα Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα», στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).
-Την απασχόληση στην καλλιέργεια και στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου ωφελούμενων του ΚΕ.Θ.Ε.Α., καθώς και κοινωνικά αδύναμων δημοτών, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.
-Ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕ.Θ.Ε.Α. θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το «Κέντρο» θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του, και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό.