ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απέδωσε καρπούς η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης-ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Αριάδνη»

Περίπου τέσσερις τόνους ελαιόλαδου από τα ελαιόδεντρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης συνέλεξαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων-«Αριάδνη», προορισμένους για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Στον χώρο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-«Αριάδνη», στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης, τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας παρέδωσαν στον Δήμο Ηρακλείου τις παραγόμενες ποσότητες λαδιού, που αντιστοιχούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι οποίες θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των συσκευασιών ελαιόλαδου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας κ. Μανώλη Βασιλάκη, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-«Αριάδνη» κ. Μιχάλη Σκουλά, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας ελαιόλαδου, καθώς και για τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη κοινωνική δράση.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρινός συνομίλησε με τους ωφελούμενους του «Κέντρου», οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να εργαστούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, διαδικασία που, όπως επισήμαναν, βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην αποθεραπεία τους, αλλά και στην επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως συνολικά η παραγόμενη ποσότητα ελαιόλαδου κατά τη φετινή περίοδο έφτασε στους 4 τόνους και απασχολήθηκαν 200 και πλέον άτομα, που βρίσκονται σε δομές Εντατικής Θεραπείας και Κέντρα Ημέρας του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-«Αριάδνη».

Επίσης, με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Βρεθήκαμε σήμερα στους χώρους του ΚΕ.Θ.Ε.Α., όπου με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως η κοινή μας προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, απέδωσε καρπούς. Αφενός, η περιουσία του Δήμου αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και, αφετέρου, δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας τους πολλαπλά οφέλη. Η συνεργασία μας συνεχίζεται, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.».

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση, που υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Ηρακλείου με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. προβλέπει:
-Τη δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη, στον μέσα Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα», στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).
-Την απασχόληση στην καλλιέργεια και στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου ωφελούμενων του ΚΕ.Θ.Ε.Α., καθώς και κοινωνικά αδύναμων δημοτών, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.
-Ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕ.Θ.Ε.Α. θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το «Κέντρο» θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του, και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό.