ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ασία Διεθνή Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντιπροσωπεία της Λ.Δ. Κίνας επισκέφθηκε τον Δήμο Χαλκιδέων

Επίσκεψη στη Χαλκίδα πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων της Κίνας κ. Zhang Chunsheng και κύριο θέμα την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση συνεργασίας στους τομείς της πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων ομάδων, στο πλαίσιο και της τουριστικής συμφωνίας των αδελφοποιημένων Δήμων Χαλκιδέων και Wuhan.

Την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν στελέχη Υπουργείων της Κίνας και μέλη της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Εθελοντισμού κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Πανταζής και υπάλληλοι των αρμόδιων Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν πως ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο ενισχύει συνεχώς, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας, με κύρια από αυτά τη δημιουργία γραφείου ΑμεΑ, το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ», με το οποίο καλύφθηκε δωρεάν στέγη σε νέους δημότες, ηλικίας 25-39, το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» για αστέγους, με το οποίο έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 35 ευάλωτοι δημότες, τα καθημερινά συσσίτια και τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Τ.Ε.Β.Α., που προσφέρονται, τη βοήθεια στο σπίτι, που δίνεται σε δημότες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, την εξυπηρέτηση περισσότερων από 365 γυναικών μέσω του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, καθώς και δράσεις δωρεάν ιατρικών εξετάσεων.

Από την πλευρά τους, οι αντιπρόσωποι της Κίνας, αφού ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία, περιέγραψαν τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ως αδελφικές και στη συνέχεια ενημέρωσαν για το δικό τους σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και όλες τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την προστασία και ενίσχυση της Ττρίτης ηλικίας και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Μετά από την επίσκεψη στο Δημαρχείο και την προσφορά αναμνηστικών δώρων και από τις δύο πλευρές, η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στη Χαλκίδα και σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης.