ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύργου καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε»

Με ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως τίτλο: «Μας έκαναν και χάρη!», ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Μαρίνος Αχτύπης, καταγγέλλει τη συνολική στάση της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης: «Μπορούμε», για εσκεμμένη παρακώλυση του έργου της Δημοτικής Αρχής του Πύργου Ηλείας, μπλοκάρισμα του προϋπολογισμού και των έργων, καθώς και για απαξιωτική συμπεριφορά προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση-ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πύργου Ηλείας, κ. Μαρίνου Αχτύπη:
«Η σημερινή δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, παρέλαβε το 2019 αρκετά έργα με προβληματικές συμβάσεις, τα οποία με την παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση εκτροχιάστηκαν, όπως συνέβη σε όλη την Ελλάδα.
Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε μέσα στην πανδημία και με τόσες άλλες δυσκολίες να τα ξαναβάλουμε σε μια σειρά και κάποια να τα δημοπρατήσουμε και κάποια να τα ξεκινήσουμε.
Ενδεικτικά αναφέρω το κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, την Αγία Βαρβάρα, την Κολοκοτρώνη, τη βελτίωση της οδοποιίας και άλλα έργα.
Αυτήν, όμως, την προσπάθεια που κάνουμε, για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και των χωριών, μερίδα της αντιπολίτευσης την υπονομεύει από την πρώτη μέρα και τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι «υπεύθυνη».
Η αλήθεια είναι άλλη: μερίδα της αντιπολίτευσης «σύρθηκε» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, μετά τη γενική κατακραυγή από τον κόσμο στις πόλεις και στα χωριά, οι οποίοι ξέρουν καλά ποιος μπλοκάρει τα έργα.
Και το ότι ήρθε στο Συμβούλιο, που είναι το αυτονόητο για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο αιρετό, μας το παρουσιάζει σαν να μας έκανε και χάρη!
Εκεί, όμως, ζήσαμε μια στάση προσβλητική και απαξιωτική προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είδαμε μια παράταξη να μπαινοβγαίνει στις συνεδριάσεις και να μην έχει το θάρρος να πει τη γνώμη της για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, μόνο επειδή δεν περνάει το δικό τους.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε επισημάνει στους συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι η εισαγωγή της δικής τους πρότασης για το τεχνικό πρόγραμμα -με ευθύνη και του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που το δέχτηκε- είναι παράνομη και μοναδικό στόχο έχει να καθυστερήσουν οι δημοπρατήσεις έργων.
Εγώ αστυνομικός είμαι, και γι’ αυτό εκπλήσσομαι, που τόσο ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» (δικηγόροι και οι δύο), δεν γνώριζαν ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών για να εγκριθεί η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν γνώριζαν, γι’ αυτό και λυπάμαι, που επέλεξαν συνειδητά να μείνει ο δήμος Πύργου χωρίς προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα. (Σημ.: Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, που έλεγχε τη νομιμότητα των πράξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δικαίωσε πανηγυρικά).
Ως αντιδήμαρχος και ως μέλος της πλειοψηφίας, δεν ζητάω να στηρίζει πάντα η αντιπολίτευση, διότι ο ρόλος της είναι άλλος. Ρόλος της, όμως, είναι να κάνει κριτική με προτάσεις και απόψεις, όχι να προσπαθεί να μπλοκάρει όλα τα έργα στα δικαστήρια και διαρκώς να κατηγορεί τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους με τοξική ρητορική.
Η Δημοτική Αρχή, με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, παλεύει καθημερινά για να είναι καθαρή και περιποιημένη η πόλη και να ζει ο δημότης καλύτερη καθημερινότητα. Έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα πορευτούμε ως τις εκλογές, όπου ο λαός θα τους κρίνει όλους.».