ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κρήτη Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανοιχτή η προοπτική συνεργασίας Δήμου Ρεθύμνης και Βιετνάμ

Την προοπτική συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με το Βιετνάμ στους αναπτυξιακούς άξονες του τουρισμού, της απασχόλησης εργατικού δυναμικού, των εμπορικών συναλλαγών και του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της εξειδίκευσης προσωπικού στον τουριστικού τομέα, εξέτασαν στο πλαίσιο συνάντησης συνεργασίας ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με τον Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Le Hong Truong.

Η συνεργασία εξελίχθηκε στο πλαίσιο διευρυμένης σύσκεψης, που συγκάλεσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Πέπη Μπιρλιράκη, με τη συμμετοχή ευάριθμων φορέων και εκπροσώπων του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου, αλλά και εκπροσώπων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του Ρεθύμνου και της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κατέθεσε στον Πρέσβη τη θετική διάθεση και τα αισθήματα φιλίας που διατηρεί το Ρέθυμνο για το Βιετνάμ, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για μια χώρα με σημαντική ιστορία και αγώνες για την ανεξαρτησία της. Επιπλέον, τον ενημέρωσε για τους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες του Ρεθύμνου με έμφαση στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως το Ρέθυμνο, εκτός από δημοφιλής τουριστικός προορισμός, είναι μια πόλη ανοιχτή σε καινοτόμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και νέες συνεργασίες με αγορές του κόσμου, μία πόλη σύγχρονη, που παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις, και περιβαλλοντικά φιλική, αφού κάθε αναπτυξιακό έργο, που σχεδιάζεται και υλοποιείται, έχει ως βασικό κριτήριο το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε στον Πρέσβη πως στο Ρέθυμνο δραστηριοποιούνται ικανοί επιχειρηματίες τουρισμού, με πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία, οι οποίοι είναι δεκτικοί σε νέες προτάσεις συνεργασίας.
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης του Βιετνάμ, με τη συνδρομή του Προξένου του Βιετνάμ κ. Γαβριήλ Πετρίδη και της Ρεθεμνιώτισας κ. Όλγας Παραγιουλάκη, ανέφερε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι το Βιετνάμ παρουσιάζει ανοδικούς δείκτες ανάπτυξης και ενδιαφέρεται για τη σύναψη σχέσεων συνεργασίας με την Ελλάδα στους τομείς των εξαγωγών, τόσο σε εργατικό δυναμικό όσο και σε υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής, λόγω φορολογικών απαλλαγών σε δασμούς στον καφέ και στο τσάι.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την Κρήτη τους ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως το λάδι και το κρασί, καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να εισάγουν στο Βιετνάμ.
Ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην προοπτική ανταλλαγής τουριστικών επισκεπτών, θέμα που συζήτησε εκτενώς με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τουρισμού και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία, εκτός από τον Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Μέλη της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Ρεθύμνης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Σπυριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα Marketing Τουρισμού, ο κ. Γιώργος Ξανθός, Καθηγητής Business Administration στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), η κ. Βίλλυ Κακλιδάκη, Διευθύντρια του Δημόσιου Ι.Ε.Κ., καθώς και μέλη Δ.Σ. Ι.Ε.Κ..
Ακολούθως, διερευνήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και εμπειρίας του Ρεθύμνου και των καταρτισμένων σε ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό επίπεδο μελών του στην εκπαίδευση και εξειδίκευση Βιετναμέζων, που προσφέρονται για απασχόληση στον τουρισμό, είτε στη χώρα τους, που επιδιώκει αύξηση του τουρισμού, είτε στην Ελλάδα και την Κρήτη. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η έναρξη επαφών και συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Ανόι στο Βιετνάμ με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κρήτης, προκειμένου να καθοριστεί από κοινού ο τρόπος διάχυσης της τεχνογνωσίας και η συνέργεια στον συγκεκριμένο τομέα.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος που κυριάρχησε στη σύσκεψη αποτελεί το γεγονός πως αξιολογήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ως γόνιμη και επωφελής, καθώς και το ότι ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τη διαβεβαίωση του Πρέσβη ότι θα επισκεφθεί εκ νέου τον Δήμαρχο και τους φορείς του Ρεθύμνου με πιο συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας, αφού πρώτα κάνει τις απαραίτητες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για το νομικό καθεστώς που διέπει τις διακρατικές συναλλαγές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Ρέθυμνο, ο κ. Le Hong Truong και οι συνοδοί του, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τη φιλοξενία των ανθρώπων της πόλης, την κρητική διατροφή, αλλά και να πάρουν μία γεύση από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης, ενώ αναχωρώντας από την Κρήτη, ο Πρέσβης κατέθεσε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη δυναμική του Ρεθύμνου και τη θερμή φιλοξενία των ανθρώπων του.