ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αναβαθμίζεται με 13 νέα οχήματα ο στόλος του Δήμου Χανίων

Με συνολικά 13 νέα οχήματα εξοπλίζεται ο στόλος αυτοκινήτων του Δήμου Χανίων, αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Με τη σημερινή (Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023) παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου στην περιοχή Σόδυ, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Ε. Ζερβουδάκη, Τ. Αλόγλου, Α. Βαρδάκη και Μ. Τσουπάκη, καθώς και στελεχών των δημοτικών υπηρεσιών, ο Δήμος Χανίων παραλαμβάνει τα νέα οχήματα για την καθημερινή λειτουργία εξυπηρέτησης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 8 νέα οχήματα, που αντικαθιστούν τα αυτοκίνητα του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τα οποία λειτουργούσαν επί 20 και πλέον χρόνια στην υπηρεσία του Δήμου Χανίων, 1 νέο όχημα για το Τμήμα Πρασίνου, καθώς και 4 ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, που θα χρησιμοποιηθούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της πάγιας ανάγκης για ανανέωση του στόλου των οχημάτων, αλλά και στα πρώτα δυναμικά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, που κάνει ο Δήμος Χανίων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο για να βελτιώσουμε τον στόλο των αυτοκινήτων, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, ένα καλύτερο και πιο ασφαλές πλαίσιο για την οδήγηση από τους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, αλλά, κυρίως, και έναν τρόπο για να εξοικονομήσουμε πόρους, μέσα από την μειωμένη κατανάλωση, μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες, που αυτά διαθέτουν. Χαιρόμαστε που ένα πάγιο αίτημα, ιδιαίτερα του «Βοήθεια στο Σπίτι», ικανοποιείται με αυτόν τον τρόπο, και έτσι θα μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα αυτή την υπηρεσία.».

Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τάσος Αλόγλου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Το επόμενο χρονικό διάστημα προχωράμε στην ανανέωση του παλαιού και γερασμένου στόλου του Δήμου μας με νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα, τα οποία, κυρίως, θα εξοικονομούν πόρους, αλλά και θα μειώνουν τους ρύπους, που καταναλώνουν τα αυτοκίνητα του Δήμου μας.», ενώ για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα τόνισε πως: «Ερχονται μέσα από το έργο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Χανίων» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 4.105.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία, ένα ηλεκτρικό καθαριστικό όχημα για δρόμους και πεζοδρόμια και οι ταχυ-φορτιστές, για ταυτόχρονη φόρτιση σε συνολικά 10 οχήματα, που έχουν ήδη εγκατασταθεί.».


Επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την ικανοποίηση του αιτήματος ανανέωσης των οχημάτων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Από το 2004, που την πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, και όλοι γνωρίζουμε ότι συνεχώς έβγαζαν βλάβες, έρχονται τώρα τα 8 νέα για να τα οδηγούν οι εργαζόμενες του Προγράμματος με μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη παροχή των υπηρεσιών στους ωφελούμενους.».
Τα οχήματα του Προγράμματος συμπεριλαμβάνονται πλέον στον ενεργό στόλο του Δήμου Χανίων, ενώ η σύμβαση για την απόκτησή τους περιλαμβάνει και όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης για την κυκλοφορία τους, όπως ανέφεραν σε συζήτηση με τις εργαζόμενες του Προγράμματος ο Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος με την Προϊσταμένη του Τμήματος.