ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Θεσσαλονίκη Μουσική Πολιτισμός

Ανανεώθηκε η θητεία του Δ.Σ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την προσθήκη δύο νέων μελών

Σε σώμα συγκροτήθηκε στην πρώτη του συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά τον επαναδιορισμό του για τριετή θητεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την προσθήκη δύο νέων μελών, ενώ Πρόεδρος επανεξελέγη η Καθηγήτρια κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου–Αιγυπτιάδου, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Επανεξελέγησαν ομόφωνα:
Πρόεδρος η κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, Αντιπρύτανης του ΠΑ.ΜΑ.Κ..
Αντιπρόεδρος ο κ. Θεοφάνης Ουγγρίνης, στέλεχος επιχειρήσεων.
Γενική Γραμματέας η κ. Δήμητρα Καρυοφύλλη-Κωνσταντινίδη, φιλόλογος, μουσικός.
Ταμίας ο κ. Εμμανουήλ Ασπασίδης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Μέλη οι κ.κ.:
Βασίλειος Γάκης, οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
Κυριάκος Χαμουζάς, οικονομολόγος.
Παρασκευή Κουρτίδου, δικηγόρος.
Λένα Κουλούρη-Τορνιβούκα, νομικός.
Αμαλία Τσαμπάζη, αρχιτέκτονας.
Μιχάλης Κούπκας, οικονομολόγος.

Κάτω σειρά (από αριστερά): Δήμητρα Καρυοφύλλη-Κωνσταντινίδη, Λένα Κουλούρη-Τορνιβούκα, Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, Αμαλία Τσαμπάζη, Παρασκευή Κουρτίδου
Όρθιοι (από αριστερά): Θεοφάνης Ουγγρίνης, Βασίλειος Γάκης, Κυριάκος Χαμουζάς, Μιχάλης Κούπκας, Εμμανουήλ Ασπασίδης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, δήλωσε πως: «Με την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου αναγνωρίζεται το έργο μας στην προηγούμενη θητεία, που αν και πραγματοποιήθηκε, κατά μεγάλο μέρος, στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, άφησε θετικό αποτύπωμα στην πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ανέδειξε την εξωστρέφεια και τις συνεργασίες του Μεγάρου, έφερε τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες κοντά μας και τους έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συνεχίζουμε την αταλάντευτη πορεία που έχουμε χαράξει, με τη συμβολή και των δύο νέων μελών του Δ.Σ., προκειμένου να καταστήσουμε τον Οργανισμό σημείο πολιτιστικής αναφοράς, που θα ακτινοβολεί στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.».
Επίσης, η κ. Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου ευχαρίστησε για την τιμή την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που ομόφωνα την εξέλεξαν και πάλι Πρόεδρο, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δ.Σ. του Μεγάρου, με την προσθήκη και των δύο νέων μελών, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως συνεκτική ομάδα, με στόχο την περαιτέρω επιτυχημένη πορεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στον χώρο του Πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.