ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών ξεκίνησε ο Δήμος Ελασσόνας

Ξεκίνησε η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών από τον Δήμο Ελασσόνας, με την ανάπτυξη 30 πορτοκαλί κάδων, με σκοπό την αποφυγή απόρριψης των χρησιμοποιημένων λαδιών στις αποχετεύσεις και την επαναχρησιμοποίησή τους μετά από κατάλληλη επεξεργασία σε διάφορες εφαρμογές, με προφανή οικολογικά οφέλη.

Οι ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία στην πόλη της Ελασσόνας και στην Τσαριτσάνη, δίπλα στους μωβ κάδους, σε συνεργασία με την εταιρία «East-West Greece», που έχει αναλάβει και τη συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων στον Δήμο Ελασσόνας, με αποτέλεσμα την ανακύκλωση περισσότερων από 34 τόνων ρούχων και παπουτσιών μέσα σε διάστημα μόλις ενάμισι χρόνου.
Για την ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών τα βήματα που ακολουθούμε είναι:
• Αφήνουμε το μαγειρικό λάδι να κρυώσει (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.λπ.).
• Το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι και κλείνουμε καλά.
• Το ρίχνουμε από την ειδική θυρίδα στον κοντινότερο πορτοκαλί κάδο.
Σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτουμε στους πορτοκαλί κάδους λάδια κινητήρων ή σκουπίδια.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσας, με την ευκαιρία της νέας αυτής δράσης, υπογράμμισε πως: «Συνεχίζουμε τις δράσεις εναλλακτικής διαχείρισης στον Δήμο μας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλάζοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων και εφαρμόζοντας σύγχρονες οικολογικές μεθόδους. Ανακύκλωση ρούχων, ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών, συστοιχίες κάδων για ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, ανακύκλωση παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλώσιμων ειδών, καθώς και μελανιών, πραγματοποιείται καθημερινά από τους πολίτες μας με μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα. Όλοι μαζί συμβάλουμε καθημερινά στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων, που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, με μεγάλα οφέλη για τον δήμο μας και το περιβάλλον.».
Τα οφέλη από την ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών είναι:
• Μειώνουμε τον κίνδυνο ρύπανσης του νερού και του εδάφους.
• Γίνεται διαλογή στην πηγή και αποφυγή συσσώρευσης όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές.
• Περιορίζουμε αποφράξεις σε αποχετεύσεις και υπονόμους.
• Προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
• Μειώνουμε την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα κατά 90%.