ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών ξεκίνησε ο Δήμος Ελασσόνας

Ξεκίνησε η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών από τον Δήμο Ελασσόνας, με την ανάπτυξη 30 πορτοκαλί κάδων, με σκοπό την αποφυγή απόρριψης των χρησιμοποιημένων λαδιών στις αποχετεύσεις και την επαναχρησιμοποίησή τους μετά από κατάλληλη επεξεργασία σε διάφορες εφαρμογές, με προφανή οικολογικά οφέλη.

Οι ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία στην πόλη της Ελασσόνας και στην Τσαριτσάνη, δίπλα στους μωβ κάδους, σε συνεργασία με την εταιρία «East-West Greece», που έχει αναλάβει και τη συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων στον Δήμο Ελασσόνας, με αποτέλεσμα την ανακύκλωση περισσότερων από 34 τόνων ρούχων και παπουτσιών μέσα σε διάστημα μόλις ενάμισι χρόνου.
Για την ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών τα βήματα που ακολουθούμε είναι:
• Αφήνουμε το μαγειρικό λάδι να κρυώσει (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.λπ.).
• Το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι και κλείνουμε καλά.
• Το ρίχνουμε από την ειδική θυρίδα στον κοντινότερο πορτοκαλί κάδο.
Σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτουμε στους πορτοκαλί κάδους λάδια κινητήρων ή σκουπίδια.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσας, με την ευκαιρία της νέας αυτής δράσης, υπογράμμισε πως: «Συνεχίζουμε τις δράσεις εναλλακτικής διαχείρισης στον Δήμο μας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλάζοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων και εφαρμόζοντας σύγχρονες οικολογικές μεθόδους. Ανακύκλωση ρούχων, ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών, συστοιχίες κάδων για ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, ανακύκλωση παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλώσιμων ειδών, καθώς και μελανιών, πραγματοποιείται καθημερινά από τους πολίτες μας με μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα. Όλοι μαζί συμβάλουμε καθημερινά στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων, που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, με μεγάλα οφέλη για τον δήμο μας και το περιβάλλον.».
Τα οφέλη από την ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών είναι:
• Μειώνουμε τον κίνδυνο ρύπανσης του νερού και του εδάφους.
• Γίνεται διαλογή στην πηγή και αποφυγή συσσώρευσης όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές.
• Περιορίζουμε αποφράξεις σε αποχετεύσεις και υπονόμους.
• Προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
• Μειώνουμε την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα κατά 90%.