ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Κ.Κ.Ε.

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Σε ομιλία του την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στο Χαλάνδρι, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Οι υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι:

Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε..
Νίκος Αγγελίδης, Δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ., ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Πέτρος Αλέπης, Μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.
Κώστας Γουλιάμος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.
Γεωργία Κουρή, Ψυχοπαιδαγωγός, Ειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια ατόμων με νοητική αναπηρία, Πρόεδρος των εργαζομένων στην ειδική αγωγή.
Αφροδίτη Κτενά, Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. και Μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε..
Ντιάνα Λιάκου, Νηπιαγωγός, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων «Γ. Σεφέρης».
Έλενα Μποτζιολή, Φιλόλογος, Μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. και Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Μουσικός, Ενορχηστρωτής.
Κέλλυ Παπαϊωάννου, Αρχιτέκτονας, Μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε..
Κώστας Παπασωτηρίου, Έμπορος.
Βασίλης Παρασκευόπουλος, Μουσικός, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
Αλέκος Περάκης, Τεχνικός του Ο.Τ.Ε., Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική.
Βαγγελιώ Πλατανιά, Μέλος της Κ.Ε.Ο.Ε. του Κ.Κ.Ε., Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου, ο οποίος προπονεί αθλητές με μεγάλες επιδόσεις.
Έρη Ρίτσου, Λογοτέχνης–Συγγραφέας και κόρη του κορυφαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.
Χρήστος Σαλταπίδας, Πλοίαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού.
Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας και Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ν. Φιλαδέλφειας.
Βούλα Τσίγκα, Φιλόλογος-Νηπιαγωγός, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας.
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Εκτελωνιστής και Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου.