ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση της παράταξης «εκτός σχεδίου» για την Παιδική Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας Αττικής

Η δημοτική παράταξη «εκτός σχεδίου» εξέδωσε ανακοίνωση για την Παιδική Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, μέσω της οποίας χαρακτηρίζει τη δημιουργία και λειτουργία της ως «Εργαλείο προσωπικής φιλοδοξίας και σκοπιμοτήτων».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «εκτός σχεδίου»:

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ TOY Ο.Π.Α.Ν.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Όλοι κατανοούμε πόσο αναγκαία είναι η γνωριμία και η επαφή των παιδιών με τη μουσική, τη ζωγραφική και άλλες μορφές τέχνης, και πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Η πρωτοβουλία, λοιπόν, του δήμου για τη δημιουργία παιδικής και νεανικής χορωδίας θα μπορούσε να είναι μια σημαντική συμβολή στην παραπάνω κατεύθυνση. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Από ό,τι αποδεικνύεται στην πράξη, η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας εξ’ αρχής δεν δημιουργήθηκε με εκπαιδευτικό σκοπό ή με σκοπό -μέσω της επαφής με τη μουσική και το τραγούδι- τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, όπως θα όφειλε. Αντιθέτως, δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Δήμος Ν. Ιωνίας και ο Ο.Π.Α.Ν. κάλεσαν σε ανοιχτή ακρόαση παιδιά και νέους από 6 έως 25 ετών για να δημιουργήσουν παιδική και νεανική χορωδία του Δήμου, με επικεφαλής τη μαέστρο Ευαγγελία Χλωρού. Σκοπός της χορωδίας, όπως ειπώθηκε από τη μαέστρο, είναι να συνοδεύει τις εκδηλώσεις του Δήμου και να παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όπερ και εγένετο! Τον Δεκέμβριο του 2022 (2 μήνες μόλις αργότερα), η χορωδία, σαν έτοιμη από καιρό, παρουσιάστηκε σε σειρά πρωινών εκπομπών (Ε.Ρ.Τ., OPEN, ANT1, Blue sky) σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, ενώ μέχρι σήμερα η χορωδία έχει συνοδεύσει αρκετές εκδηλώσεις κοινωνικο-θρησκευτικού περιεχομένου, πάντοτε με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.
Τον περασμένο Απρίλιο τραγούδησε για να τιμήσει τα θύματα των Τεμπών στην Εκδήλωση «ΚΤΗΣΙΒΙΟΣ 2023», διοργάνωσης της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, στο Πολεμικό Μουσείο, ενώ τις τελευταίες μέρες η χορωδία, μας καλούσε, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, να παρευρεθούμε στην πολιτική εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο της νυν υπουργού και υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκης Κεραμέως στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ανάρτηση, η οποία, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, στη συνέχεια αποσύρθηκε.
Για εμάς ο σκοπός μιας παιδικής χορωδίας του δήμου θα έπρεπε να είναι η επαφή των παιδιών και νέων με το τραγούδι. Θα έπρεπε να είναι η μουσική έκφραση και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών παράλληλα με την ανάπτυξη του αισθήματος της συνεργασίας και, φυσικά, πάντα χωρίς οικονομικό αντίτιμο.
Αντί για αυτό, ο απροκάλυπτος σκοπός της δημιουργίας της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δήμου Νέας Ιωνίας τόσο από τη μαέστρο, όσο και από την ίδια τη Δήμαρχο, είναι η προσωπική τους προβολή και η εμφάνιση των παιδιών ως υποστηρικτικό στοιχείο σε κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις, ακόμα και προεκλογικού χαρακτήρα!
Επιπλέον, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι η συγκεκριμένη μαέστρος προσλήφθηκε με τη γνωστή διαδικασία του εργαζόμενου με αντίτιμο. Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά επιβάλει ότι για να μπορέσει κάποιο παιδί να συμμετέχει στην χορωδία θα πρέπει να πληρώνει και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, ώστε μέσω αυτού να πληρώνεται και η μαέστρος, κάτι το οποίο προφανώς εισάγει και τους αντίστοιχους αποκλεισμούς σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.
Η επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό πρέπει να είναι καθολική και δωρεάν.
Τα παιδιά δεν είναι «περιοδεύων θίασος» αυτοπροβολής και εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
https://ektossxediou.blogspot.com/, ektossxediou@gmail.com