ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση της παράταξης «εκτός σχεδίου» για την Παιδική Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας Αττικής

Η δημοτική παράταξη «εκτός σχεδίου» εξέδωσε ανακοίνωση για την Παιδική Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, μέσω της οποίας χαρακτηρίζει τη δημιουργία και λειτουργία της ως «Εργαλείο προσωπικής φιλοδοξίας και σκοπιμοτήτων».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «εκτός σχεδίου»:

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ TOY Ο.Π.Α.Ν.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Όλοι κατανοούμε πόσο αναγκαία είναι η γνωριμία και η επαφή των παιδιών με τη μουσική, τη ζωγραφική και άλλες μορφές τέχνης, και πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Η πρωτοβουλία, λοιπόν, του δήμου για τη δημιουργία παιδικής και νεανικής χορωδίας θα μπορούσε να είναι μια σημαντική συμβολή στην παραπάνω κατεύθυνση. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Από ό,τι αποδεικνύεται στην πράξη, η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας εξ’ αρχής δεν δημιουργήθηκε με εκπαιδευτικό σκοπό ή με σκοπό -μέσω της επαφής με τη μουσική και το τραγούδι- τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, όπως θα όφειλε. Αντιθέτως, δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Δήμος Ν. Ιωνίας και ο Ο.Π.Α.Ν. κάλεσαν σε ανοιχτή ακρόαση παιδιά και νέους από 6 έως 25 ετών για να δημιουργήσουν παιδική και νεανική χορωδία του Δήμου, με επικεφαλής τη μαέστρο Ευαγγελία Χλωρού. Σκοπός της χορωδίας, όπως ειπώθηκε από τη μαέστρο, είναι να συνοδεύει τις εκδηλώσεις του Δήμου και να παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όπερ και εγένετο! Τον Δεκέμβριο του 2022 (2 μήνες μόλις αργότερα), η χορωδία, σαν έτοιμη από καιρό, παρουσιάστηκε σε σειρά πρωινών εκπομπών (Ε.Ρ.Τ., OPEN, ANT1, Blue sky) σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, ενώ μέχρι σήμερα η χορωδία έχει συνοδεύσει αρκετές εκδηλώσεις κοινωνικο-θρησκευτικού περιεχομένου, πάντοτε με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.
Τον περασμένο Απρίλιο τραγούδησε για να τιμήσει τα θύματα των Τεμπών στην Εκδήλωση «ΚΤΗΣΙΒΙΟΣ 2023», διοργάνωσης της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, στο Πολεμικό Μουσείο, ενώ τις τελευταίες μέρες η χορωδία, μας καλούσε, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, να παρευρεθούμε στην πολιτική εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο της νυν υπουργού και υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκης Κεραμέως στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ανάρτηση, η οποία, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, στη συνέχεια αποσύρθηκε.
Για εμάς ο σκοπός μιας παιδικής χορωδίας του δήμου θα έπρεπε να είναι η επαφή των παιδιών και νέων με το τραγούδι. Θα έπρεπε να είναι η μουσική έκφραση και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών παράλληλα με την ανάπτυξη του αισθήματος της συνεργασίας και, φυσικά, πάντα χωρίς οικονομικό αντίτιμο.
Αντί για αυτό, ο απροκάλυπτος σκοπός της δημιουργίας της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δήμου Νέας Ιωνίας τόσο από τη μαέστρο, όσο και από την ίδια τη Δήμαρχο, είναι η προσωπική τους προβολή και η εμφάνιση των παιδιών ως υποστηρικτικό στοιχείο σε κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις, ακόμα και προεκλογικού χαρακτήρα!
Επιπλέον, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι η συγκεκριμένη μαέστρος προσλήφθηκε με τη γνωστή διαδικασία του εργαζόμενου με αντίτιμο. Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά επιβάλει ότι για να μπορέσει κάποιο παιδί να συμμετέχει στην χορωδία θα πρέπει να πληρώνει και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, ώστε μέσω αυτού να πληρώνεται και η μαέστρος, κάτι το οποίο προφανώς εισάγει και τους αντίστοιχους αποκλεισμούς σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.
Η επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό πρέπει να είναι καθολική και δωρεάν.
Τα παιδιά δεν είναι «περιοδεύων θίασος» αυτοπροβολής και εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
https://ektossxediou.blogspot.com/, ektossxediou@gmail.com