ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ανατολική Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αναδιαμορφώνεται η Πλατεία Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου–Πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων», από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Χρήστο Γκίνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Λαγονησίου, που αφορά στον σχεδιασμό και στη δημιουργία ενός πάρκου για την ψυχαγωγία, την αναψυχή, το παιχνίδι και την άθληση των μικρών ή μεγάλων σε ηλικία επισκεπτών και χρηστών.

Το πάρκο θα περιλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο ημικύκλιου καθιστικού (αμφιθέατρο), παιδική χαρά, χώρο υπαίθριου γυμναστηρίου για τους νέους, αλλά και για τους γονείς, που επιτηρούν τα παιδιά τους. Το αμφιθέατρο, αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις καλλιτεχνικών ομάδων, σχολείων και άλλων φορέων, και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής.
Το προς ανάπλαση οικοδομικό τετράγωνο καλύπτει συνολικά μια έκταση 3.400 τ.μ. και έχει περίμετρο 245 μέτρων περίπου. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του δήμου, επί της Λεωφόρου Καλυβίων, την οδική αρτηρία που συνδέει την ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων με το παραλιακό μέτωπο, η οποία αποτελεί σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής και κατοικίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 575.016,67 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο (345.010,00 ευρώ) και από ιδίους πόρους (230.006,67 ευρώ).
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν, επίσης, ο τ. Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων κ. Βασίλειος Μπούτσης, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας κ. Ευάγγελος Ζεκάκος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων κ. Χρήστος Ράπτης.

Αμέσως μετά από την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Χρήστος Γκίνης, δήλωσε πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω την τύχη να υπογράψω τη σύμβαση για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Λαγονήσι, ένα έργο που η υλοποίησή του θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του δήμου μας. Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένας υπαίθριος χώρος αναψυχής προσβάσιμος σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες και θα αποτελέσει ιδιαίτερο πόλο έλξης για τη νεολαία μας.
Για την πραγματοποίηση της ανάπλασης του εν λόγω χώρου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον τέως δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου για την άοκνη προσπάθειά του για την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Κυριακόπουλο, χάρη στις ενέργειες του οποίου έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Εύχομαι ο υπό ανάπλαση χώρος να γίνει η αγαπημένη πλατεία όλων μας, προορισμός για μικρούς και μεγάλους, για κατοίκους και επισκέπτες».