ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση: «Ψυχική Υγεία & Ζωή», στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας διοργάνωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέμα: «Ψυχική Υγεία & Ζωή – Παιδιά, Έφηβοι και διαδίκτυο, η σύγχρονη πρόκληση», που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.).

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η σημαντική αυτή εκδήλωση, ομιλητές της οποίας ήταν η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Βασίλης Παπακώστας και η Παιδοψυχίατρος κ. Ιουλία Καρατζά.

Επίσης, χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Σπύρος Μπερδέσης.
Αναλυτικότερα, ο κ. Βούρος εστίασε στις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, με στόχο να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τους δημότες, που το έχουν ανάγκη, και ακόμη αναφέρθηκε στο πολυεπίπεδο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο βήμα, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος

Από την πλευρά του ο κ. Μπερδέσης παρουσίασε τα στοιχεία που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Στο βήμα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Σπύρος Μπερδέσης

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση της υφυπουργού Υγείας, η κ. Ζωή Ράπτη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε τις ζωές όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Αύξησε την επαφή τους με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τους στέρησε σημαντικά ερεθίσματα, όπως η δια ζώσης επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα, η κοινωνική τους ζωή και οι δραστηριότητές τους. Στο υπουργείο Υγείας, διαβλέποντας τις ανάγκες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των νέων μας, υλοποιούμε το πρόγραμμα: «Παιδιά και έφηβοι στις ημέρες Covid-19: κοινωνική-συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα», με έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση της διαδικτυακής εξάρτησης. Μέσα από το πρόγραμμα αποβλέπουμε ανάμεσα σε άλλα στην ενίσχυση της προσαρμοστικότητας παιδιών και εφήβων, την κατάκτηση αυτοελέγχου, τη διαχείριση κρίσεων και δυσκολιών, την αναγνώριση συναισθημάτων και την αυτοεκτίμηση.».

Στο βήμα, η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη

Ακολούθησαν οι ενδιαφέρουσες ομιλίες του κ. Βασίλη Παπακώστα, ο οποίος μίλησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και η εισήγηση της κ. Καρατζά, η οποία αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικογένειες, δίνοντας έμφαση στην ψυχική ισορροπία του παιδιού–εφήβου μέχρι την ενηλικίωσή του.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Κοπελούσος, Τάσος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Κοσκολέτος και Θάνος Λέκκας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Τάφας και Σοφία Αλεφραγκή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας» κ. Χάρης Τομπούλογλου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ουσταμπασίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας κ. Ηλίας Γκρίντζαλης, οι σύμβουλοι της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας κ.κ. Άννα Μπερδέση και Αγγελική Σουρτζή, η σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας κ. Χαρά Δαρσακλή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Σαραντόπουλος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ. κ. Μιχάλης Ζαχαριουδάκης, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, η πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «ΙΑΣΙΣ» κ. Μαρία Ηλιάκη Σαρρή, καθώς και πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος δημοτών.