ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αττική Κατοικίδια Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αισιοδοξία για οριστική λύση για τα άλογα Υμηττού μετά τη συνάντηση υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Δήμαρχο Κρωπίας και εθελοντές

Καθοριστικό βήμα για τη δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής λύσης στο τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των δεκάδων ανεπιτήρητων δεσποζόμενων ιπποειδών, που διαβιούν στην περιοχή του Ραψανά, του Δήμου Κρωπίας, αποτελεί η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού κ. Σταύρου Κελέτση με τον Δήμαρχο Κρωπίας κ. Δημήτριο Κιούση και εθελοντές της Α.Μ.Κ.Ε. «Help Horses Ymittos».

Ο υφυπουργός κ. Σταύρος Κελέτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για το τεράστιο πρόβλημα αναφορικά με την εξοικονόμηση πόρων από εθελοντικές δράσεις για την επιβίωση των δεκάδων αλόγων και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής, καθώς και για την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Κρωπίας σε όλο αυτό το φιλόδοξο, αλλά και επίπονο εγχείρημα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε και ο υπαρκτός πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών από πιθανή πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων με την ανεξέλεγκτη μετακίνηση των αλόγων σε αγέλες. Ας μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή εκτός από τους μόνιμους κατοίκους λειτουργούν μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με εκατοντάδες μαθητές, που μετακινούνται καθημερινά με σχολικά λεωφορεία, ένας οίκος ευγηρίας, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να εξευρεθεί οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα, ενώ, παράλληλα, θα αναζητηθούν χρηματοδοτικοί πόροι για να ενισχυθεί η προσπάθεια της Α.Μ.Κ.Ε. «Help Horses Ymittos» και του Δήμου Κρωπίας, στη βάση ενός ρεαλιστικού προγράμματος τριετούς διάρκειας, για το οποίο ήδη υπάρχει σχετική μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Α.Μ.Κ.Ε. «Help Horses Ymittos» και μεριμνά για τον ασφαλή σταβλισμό, τη διατροφή και την κτηνιατρική φροντίδα, τη στείρωση των αρσενικών για την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής και, τέλος, την απομάκρυνσή τους από την περιοχή μέσω υιοθεσιών.

Επίσης, στη συνάντηση, που συμμετείχε ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης, από πλευράς υπουργείου συμμετείχαν ο Διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού κ. Ιωάννης Μίσκας, ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Κωνσταντίνος Βιτάλης. Στη δε σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι κ.κ. Μαρία Μαρώλια και Μίνα Λαγουνάρη, ως εκπρόσωποι της Α.Μ.Κ.Ε. «Help Horses Ymittos», με 95 εγγεγραμμένους εθελοντές, που έχει συσταθεί ειδικά για τη διάσωση και προστασία των αλόγων, καθώς και η κ. Έφη Γρηγοριάδου, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Πευκώνας» Κορωπίου και κάτοικος της περιοχής.Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνάντηση απουσίαζε η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Δήμητρα Αγγελάκη, παρά το γεγονός πως ο χρόνος συνάντησης αφέθηκε από όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (Υπουργείο – Δήμος – Εθελοντές) να καθοριστεί από την ίδια την κ. Αντιπεριφερειάρχη.