ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Αττική Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Αττικής και της Δημάρχου Πεντέλης στο έργο ασφαλτόστρωσης των Δ.Κ. Πεντέλης & Ν. Πεντέλης

Μετά από 25, τουλάχιστον χρόνια, πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του ασφαλτοτάπητα και νέα ασφαλτόστρωση σε σημεία οδικών αρτηριών στις Δ.Κ. Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά και την Δήμαρχο Πεντέλης κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου να βρίσκονται αργά το βράδυ της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024 στα σημεία για την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Ζούνη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε τεχνικά θέματα κ. Γεώργιου Τάκα.

Επίσης, η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, δήλωσε σχετικά πως: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη μας Νίκο Χαρδαλιά που «ακούει» τις ανάγκες των πολιτών της Πεντέλης. Τον ευχαριστούμε για την αποκατάσταση σημαντικών οδικών σημείων για τις Δημοτικές Κοινότητες της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης. Με σχέδιο και καίριες παρεμβάσεις βελτιώνουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα σημεία που είχαν να ασφαλτοστρωθούν πάρα πολλά χρόνια, καθώς η καταπόνηση ήταν εμφανής και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους διερχόμενους. Με συνέπεια και ευθύνη μεριμνούμε για την ασφάλεια και αναβάθμιση της καθημερινότητας οδηγών και πεζών.».

Οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων, που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Πεντέλης αφορούν στις παρακάτω οδούς:
ΠΕΝΤΕΛΗΣ – Από Αναπαύσεως έως Αλ. Παναγούλη.
ΛΕΩΦ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Από Αλ. Παναγούλη έως Βασ. Γεωργίου Β΄.
ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ – Από Λ. Πεντέλης έως Πλατεία Ν. Πεντέλης.
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- Από Πλατεία Ν. Πεντέλης έως Λεωφόρο Αγίου Σίλα.