ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία του Δημάρχου Παιανίας στα έργα στις Δημοτικές Ενότητες Γλυκών Νερών και Άνοιξης

Τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο δημοτικές ενότητες, Γλυκών Νερών και Άνοιξης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης για να ενημερωθεί για την πορεία τους και για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολαβίες.

Ξεκινώντας από τη νέα πλατεία των Γλυκών Νερών, στην οδό Σολωμού (ΟΤ531), ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης, διαπίστωσε πως οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και η περιοχή έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει εικόνα, παράγοντας προστιθέμενη αξία στις ιδιοκτησίες. Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης οι κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους έναν σύγχρονο χώρο, ο οποίος, όμως, έχει σχεδιαστεί σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο, διατηρώντας τη φυσική ομορφιά και το πλούσιο πράσινο. Χαρακτηριστικό είναι πως οι υπάρχουσες ελιές αποτελούν μέρος του νέου χώρου. Στην έκταση 2.400 τ.μ., περίπου, δημιουργείται παιδική χαρά 340 τ.μ. και υπαίθριος χώρος εκγύμνασης ενηλίκων με την τοποθέτηση οργάνων, ενώ το υπόλοιπο τμήμα διαμορφώνεται ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.

Η ανάπλαση γίνεται σε περιοχή που βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο διανοίξεων, με το οποίο ολόκληρο το Μιχούλι της Δ.Ε. Γλυκών Νερών αποκτά εικόνα σύγχρονης πόλης. Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά το 1/3, περίπου, και προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, επιτρέποντας και στους κατοίκους να διαμορφώσουν, επιτέλους, τον περιβάλλοντα χώρο των ιδιοκτησιών τους. Ακόμη, ο κ. Ισίδωρος Μάδης διαπίστωσε ότι είναι, πλέον, πολλοί ιδιοκτήτες, που εκμεταλλευόμενοι το σημαντικό αυτό έργο, έχουν ήδη προχωρήσει σε αποκαταστάσεις πεζοδρομίων.
Επίσης, με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά και το έργο «Αντικατάστασης & επέκτασης δικτύου ύδρευσης περιοχής Νότιας Γειτονιάς (περιοχή Μιχούλι) της Δ.Ε. Γλυκών Νερών και των Π.Ε.7 (Άνοιξη) και Π.Ε.8 (ΜΕC) της Δ.Ε. Παιανίας του Δήμου Παιανίας», με το οποίο εκσυγχρονίζεται πλήρως το δίκτυο ύδρευσης σε μεγάλο τμήμα του Δήμου Παιανίας, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.

Τελευταία στάση για τον Δήμαρχο Παιανίας ήταν το έργο της αποκατάστασης της Πλατείας Αττικής, το οποίο, όπως διαπίστωσε, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, έτσι ώστε άμεσα να παραδοθεί στους πολίτες ένας λειτουργικός χώρος, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για άθληση, ξεκούραση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, ενώ βάρος έχει δοθεί στο αίσθημα ασφάλειας τόσο στην πλατεία όσο και στη γύρω περιοχή μέσω του επαρκούς φωτισμού του χώρου.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και βελτίωση της πλατείας, καθώς και τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης, εξοπλισμού, συντήρηση φωτιστικών και ενίσχυση του πρασίνου.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης, δήλωσε αμέσως μετά από τις αυτοψίες, πως: «Έχω λάβει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους εργολάβους πως τα τρία έργα θα ολοκληρωθούν βάση προγράμματος και με το καλύτερο αποτέλεσμα για τους κατοίκους. Για το έργο των διανοίξεων είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όταν παραδοθεί, στην ασφαλτόστρωση, αποκαθιστώντας μια αδικία σε βάρος εκείνων που επένδυσαν στην περιοχή για να τιμωρηθούν να ζουν στις λάσπες κάθε χειμώνα. Πολύ σημαντικό είναι και το έργο της ύδρευσης. Αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα, που ταλαιπωρούσαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, ειδικά το καλοκαίρι. Όλα αυτά, όμως, σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά στην Πλατεία Αττικής, με την ολοκλήρωση της ανάπλασης θα γίνει σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη περιοχή, αποτελώντας διέξοδο για τους κατοίκους,» και ακόμη συμπλήρωσε πως: «Ξεκίνησε και η εγκατάσταση του εργολάβου για το υψίστης σημασίας έργο της Παλαιοπαναγιάς. Το επόμενο διάστημα ξεκινά το έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια, ενώ θα αποτελέσει πιλότο για επιπλέον παρεμβάσεις. Σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό του Δήμου Παιανίας, μπορώ πλέον να ανακοινώσω πως τις επόμενες μέρες υπογράφουμε τη σύμβαση και για την τοποθέτηση των ψηφιακών υδρομέτρων. Κάθε δέσμευση γίνεται πράξη. Πάντα προς όφελος των δημοτών.».