ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Εικαστικά Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη, στη συμβολή των οδών 25ης Αυγούστου και Επιμενίδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μετά από την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του ιστορικού κτηρίου ως Δημοτική Πινακοθήκη.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Σισαμάκη, υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπο των μελετητών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει επί τόπου θέματα αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης και αξιοποίησης του ιστορικού κτηρίου, το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και περιοδικές θεματικές και ατομικές εκθέσεις. Επιπλέον, προβλέπεται η λειτουργία καταστήματος-art cafe, συναφούς με το θέμα του εκθεσιακού χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη αποτελεί το κορυφαίο δείγμα κτίσματος του αρχιτεκτονικού ρεύματος του εκλεκτικισμού, με πλήθος στοιχείων του ρομαντικού νεοκλασικισμού στο Ηράκλειο Κρήτης. Χρονολογείται στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 20ου αιώνα και φέρει τη σφραγίδα του Αρχιτέκτονα Δημήτρη Κυριακού.
Επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, δήλωσε σχετικά πως: «Σχεδιάζεται, μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το κτήριο να ανακατασκευαστεί εσωτερικά και να στηριχθεί στατικά, προκειμένου να μετατραπεί, όπως έχει δηλωθεί, σε Δημοτική Πινακοθήκη. Δεν θα μπορούσε να στεγάσει ολόκληρη τη Δημοτική Πινακοθήκη, αλλά θα αποτελέσει, βεβαίως, μια εστία πολιτισμού, με έμφαση στα εικαστικά, η οποία θα ενισχύσει το δυναμικό του Δήμου Ηρακλείου στον χώρο του Πολιτισμού.».
Η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση και επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή-Λιοπυράκη υπεγράφη τη Δευτέρα 1 Απριλίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, κ. Λευτέρη Διγώνη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιώργου Σισαμάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κ. Μαρίας Σκραφνάκη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ακόμη, υπενθυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2017, το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την παραχώρηση του κτηρίου στον Δήμο Ηρακλείου για 30 έτη, προκειμένου να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ως Δημοτική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση ο Δήμος ανέλαβε τη δαπάνη των μελετών και των εργασιών αποκατάστασης του μεγάρου.
Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη», Άξονας Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), με τίτλο Δράσης 6.c.5: «Μελέτες ωρίμανσης έργων Πολιτισμού, για το Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027», ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης ανέρχεται στα 655.000 ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες.