ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Νέδα

Στην αποτελεσματική προστασία των παρόχθιων οικισμών και ιδιοκτησιών, αποσκοπούν οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Νέδα, τις οποίες παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος την περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου, στα όρια Ηλείας-Μεσσηνίας.

Στην αυτοψία και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) κ. Χρήστος Καραγιάννης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Δ.Τ.Ε./Π.Δ.Ε. κ. Θοδωρής Θανασούλιας, με τους οποίους ο κ. Γιαννόπουλος συζήτησε εκτενώς για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα και για όσες θα ακολουθήσουν.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται κατά προτεραιότητα σε επτά επικίνδυνα σημεία/τμήματα του ποταμού, συνολικού μήκους 2,5 χλμ., περίπου, με τις οποίες ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε συνολικά –και όχι τμηματικά– τα προβλήματα, με στόχο τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων και την καλύτερη θωράκιση των παραποτάμιων εκτάσεων, στις οποίες αναπτύσσονται οικισμοί, αλλά και καλλιέργειες.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, και ακόμη επισήμανε πως: «Αναγνωρίζουμε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, γι’ αυτό και υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλες θέσεις, που μπορεί να προκύψει ανάγκη, στα όρια του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης-αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων του Νέδα, γίνεται απομάκρυνση και καθαρισμός της βλάστησης, των απορριμμάτων (όπου έχουν εντοπιστεί) και των φερτών υλικών, αποκατάσταση των βλαβών στις λιθορριπές, οι οποίες προστατεύουν τα αναχώματα και τις παρόχθιες ιδιοκτησίες, αλλά και στα υφιστάμενα συρματοκιβώτια («σαρζανέτ»).
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις θέσεις έχει προταθεί και πραγματοποιείται επιμελής διάνοιξη διαύλου εκτόνωσης της ροής, για την επαναφορά της ροής του ποταμού στην πρότερη κατάσταση. Τα επτά σημεία των παρεμβάσεων «καλύπτουν» το μήκος του ποταμού, από τις εκβολές έως και την έναρξη του φαραγγίου, στο σημείο που η Νέδα «υποδέχεται» τα νερά του ποταμού Λύμαξ.
Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στο διευρυμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, με έργα και παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη –χωρίς διακοπή τους καλοκαιρινούς μήνες– όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.