ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Νέδα

Στην αποτελεσματική προστασία των παρόχθιων οικισμών και ιδιοκτησιών, αποσκοπούν οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Νέδα, τις οποίες παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος την περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου, στα όρια Ηλείας-Μεσσηνίας.

Στην αυτοψία και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) κ. Χρήστος Καραγιάννης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Δ.Τ.Ε./Π.Δ.Ε. κ. Θοδωρής Θανασούλιας, με τους οποίους ο κ. Γιαννόπουλος συζήτησε εκτενώς για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα και για όσες θα ακολουθήσουν.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται κατά προτεραιότητα σε επτά επικίνδυνα σημεία/τμήματα του ποταμού, συνολικού μήκους 2,5 χλμ., περίπου, με τις οποίες ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε συνολικά –και όχι τμηματικά– τα προβλήματα, με στόχο τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων και την καλύτερη θωράκιση των παραποτάμιων εκτάσεων, στις οποίες αναπτύσσονται οικισμοί, αλλά και καλλιέργειες.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, και ακόμη επισήμανε πως: «Αναγνωρίζουμε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, γι’ αυτό και υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλες θέσεις, που μπορεί να προκύψει ανάγκη, στα όρια του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης-αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων του Νέδα, γίνεται απομάκρυνση και καθαρισμός της βλάστησης, των απορριμμάτων (όπου έχουν εντοπιστεί) και των φερτών υλικών, αποκατάσταση των βλαβών στις λιθορριπές, οι οποίες προστατεύουν τα αναχώματα και τις παρόχθιες ιδιοκτησίες, αλλά και στα υφιστάμενα συρματοκιβώτια («σαρζανέτ»).
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις θέσεις έχει προταθεί και πραγματοποιείται επιμελής διάνοιξη διαύλου εκτόνωσης της ροής, για την επαναφορά της ροής του ποταμού στην πρότερη κατάσταση. Τα επτά σημεία των παρεμβάσεων «καλύπτουν» το μήκος του ποταμού, από τις εκβολές έως και την έναρξη του φαραγγίου, στο σημείο που η Νέδα «υποδέχεται» τα νερά του ποταμού Λύμαξ.
Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στο διευρυμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, με έργα και παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη –χωρίς διακοπή τους καλοκαιρινούς μήνες– όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.