ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Ποίηση Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό από τον Σύλλογο Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» και το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το αφιέρωμα στον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, σε μια εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» και του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», με τις δραστήριες Προέδρους κ.κ. Μαρούλα Σοφού και Σμαράγδα Βλάσση, αντίστοιχα, και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, η οποία μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου προς τους παριστάμενους, συγχαίροντας τους δύο Συλλόγους για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Φορείς της πόλης του Αμαρουσίου, που προάγουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία με τους ηρωικούς αγώνες του Έθνους.

Για τη ζωή από τα παιδικά του χρόνια και το έργο του Εθνικού μας ποιητή μίλησε η πρώην Λυκειάρχης κ. Μαριάννα Μήλα, η οποία, αφού περιέγραψε τη ζωή του, μεταξύ Ζακύνθου και Ιταλίας, και αργότερα στην Κέρκυρα, ανέλυσε στροφή-στροφή το σημαντικό ποίημά του: «Ύμνος εις την Ελευθερία», που αργότερα έγινε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ η μαθήτρια Αγγελική Μήλα απήγγελε στροφή-στροφή τον «Ύμνο εις την Ελευθερία».

Επίσης, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η κ. Χαλιώτη προσέφερε στην ομιλήτρια κ. Μήλα τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά της στην πόλη, ως γηγενής Μαρουσιώτισσα και ως Εκπαιδευτικός στα σχολεία του Αμαρουσίου.

Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φανή Λέκκα και Ευτυχία Παρασύρη, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.