ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αδελφοποίηση του 3ου ΓΕ.Λ. Ηλιούπολης με Λύκειο της Ροσκίλντε Δανίας

Μία ομάδα μαθητών από το Λύκειο της Ροσκίλντε, μιας κοινότητας 30 χλμ. δυτικά της Κοπεγχάγης στη Δανία, συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν την Ηλιούπολη, στο πλαίσιο αδελφοποίησης του σχολείου τους με το 3ο ΓΕ.Λ. Ηλιούπολης, με στόχο τη μεταξύ τους δημιουργία συνθηκών διασύνδεσης και διαδικτύωσης.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου της Ροσκίλντε υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φώτης Χρυσουλάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης κ. Χριστίνα Σερέτη.
Ο κ. Χατζηδάκης, καλωσορίζοντας τη Δανέζικη αποστολή, ευχήθηκε «η σύντομη παραμονή σας στην πόλη μας να είναι ευχάριστη και να συμβάλλει στη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας με την εκπαιδευτική κοινότητα του αδελφοποιημένου σχολείου της Ηλιούπολης» και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι αποστάσεις μπορούν να εκμηδενιστούν όταν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα μιας αδελφοποίησης. Να καταργήσουμε την απόσταση, να δημιουργήσουμε από κοινού, να προβληματιστούμε για πράγματα που είναι κοινά για όλους μας. Να ονειρευτούμε μαζί ένα πιο όμορφο μέλλον, να γνωρίσουμε ο ένας την Ιστορία και τον τόπο του άλλου, να αποδείξουμε ότι τα Σχολεία δεν έχουν ως μοναδική αποστολή και στόχο τη γνώση, αλλά οφείλουν να είναι κυψέλες πολιτισμού και κοινωνικοποίησης».
Στη συνέχεια, ο Δήμος Ηλιούπολης παρέθεσε γεύμα προς τιμή των φιλοξενουμένων μαθητών, μαθητριών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Δημήτρης Κιντής».

Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως σημαντικοί αρωγοί του εγχειρήματος της αδελφοποίησης των δύο σχολείων υπήρξαν ο Διευθυντής του 3ου ΓΕ.Λ. Ηλιούπολης, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.