ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Διεθνή Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

69 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα: «Spatalao», θα εξασφάλιζε Δήμος του Βόρειου Τομέα Περιφέρειας Α Κενταύρου

Δήμος του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Άλφα του Κενταύρου παραλίγο (απλά άργησε να ξυπνήσει το αρμόδιο άτομο) θα εξασφάλιζε έκτακτη χρηματοδότηση 69 εκατομμυρίων ευρώ, από το Διασυμπαντικό Πρόγραμμα «Spatalao», το οποίο θα μπορούσε να εκταμιευτεί τους αμέσως επόμενους αιώνες, καθώς ο συγκεκριμένος δήμος κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας δεν έχει να επιδείξει σημαντικές χρηματοδοτήσεις, όπως συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων του Άστρου, οι οποίοι, πάντοτε με συντονισμένες ενέργειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, λάμβαναν και λαμβάνουν υψηλές χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα για δρόμους, σχολεία και υποδομές πάσης φύσης, που συμβάλουν ολοφάνερα στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.

Των ανταποκριτών μας στον Άλφα του Κενταύρου: Παναγιώτας Σούγια και Απόστολου Σαλονικίδη

Οι εξελίξεις αυτές, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προκύψει, θορύβησαν τον γνωστό Αμερικανό επενδυτή κ. Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είναι απαράδεκτο στις ημέρες μας να υπάρχουν διασυμπαντικά προγράμματα τύπου «spatalao», τα οποία χορηγούν τέτοιου ύψους χρηματοδοτήσεις, και γενικώς είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα σε οποιονδήποτε Δήμαρχο να βάφει αυγά σε κάθε γωνιά του Δήμου του, σε κάθε σκαλοπάτι, αρκετές ημέρες πριν από το Πάσχα, δημιουργώντας τεράστια αναταραχή στην παγκόσμια αγορά χρωμάτων και αυγών.».

Ο κ. Σκρουτζ Μακ Ντακ

«Αναστατωμένος» δήλωσε και ο διακεκριμένος Ισπανός Ιστορικός Τέχνης, Don Sintrivanio de la Skaraveo Kykno, ο οποίος αναφέρθηκε συγκλονισμένος «στον Πλούτο, που με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσε να είχε συσσωρευτεί στα χέρια μιας αρχής, με ορατό τον κίνδυνο κάποιος να προβεί σε αμφιβόλου αισθητικής διασπορά καρικατούρων», τονίζοντας ξεκάθαρα πως: «Εξετάζοντας αυτές τις καλλιτεχνικές εξελίξεις υπό το πρίσμα της μετατόπισης του κέντρου βάρους από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη, που καθόρισε την τύχη του σουρεαλισμού τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, μπορώ να πω ότι στο ψυχροπολεμικό περιβάλλον της τελευταίας τετραετίας προσδιορίστηκε σαφέστατα η μεταπολεμική σύγκρουση μεταξύ παραστατικότητας και αφαίρεσης, ενώ παγιώθηκε η επικράτηση κάθε αμφιβόλου αισθητικής και νοήματος επιλογή, δίνοντας έμφαση στην αναδυόμενη τομή μεταξύ μοντέρνας, σύγχρονης και ολοκληρωτικά κακόγουστης Τέχνης, πιστοποιώντας την εμφάνιση μιας σειράς νέων άτεχνων τάσεων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν, για παράδειγμα, με αντίστοιχες απόπειρες, όπως το Gutai στην Ιαπωνία έως τους Nouveau Realistes, τους Καταστασιακούς, αλλά και την «ποπ αρτ» στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ανησυχώ πραγματικά.».

Ο Πλούτο

Από την πλευρά του/της ο/η Δήμαρχος, σχολιάζοντας τις απόψεις των κ.κ. Σκρουτζ Μακ Ντακ και Don Sintrivanio de la Skaraveo Kykno, δήλωσε αφοπλιστικά πως: «Με ζηλεύουν, όμως, εγώ θα συνεχίσω να σπαταλάω και χωρίς το διασυμπαντικό πρόγραμμα «spatalao».».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: 69 | OLE OLE | SPATALAO