ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Διεθνή Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

69 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα: «Spatalao», θα εξασφάλιζε Δήμος του Βόρειου Τομέα Περιφέρειας Α Κενταύρου

Δήμος του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Άλφα του Κενταύρου παραλίγο (απλά άργησε να ξυπνήσει το αρμόδιο άτομο) θα εξασφάλιζε έκτακτη χρηματοδότηση 69 εκατομμυρίων ευρώ, από το Διασυμπαντικό Πρόγραμμα «Spatalao», το οποίο θα μπορούσε να εκταμιευτεί τους αμέσως επόμενους αιώνες, καθώς ο συγκεκριμένος δήμος κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας δεν έχει να επιδείξει σημαντικές χρηματοδοτήσεις, όπως συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων του Άστρου, οι οποίοι, πάντοτε με συντονισμένες ενέργειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, λάμβαναν και λαμβάνουν υψηλές χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα για δρόμους, σχολεία και υποδομές πάσης φύσης, που συμβάλουν ολοφάνερα στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.

Των ανταποκριτών μας στον Άλφα του Κενταύρου: Παναγιώτας Σούγια και Απόστολου Σαλονικίδη

Οι εξελίξεις αυτές, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προκύψει, θορύβησαν τον γνωστό Αμερικανό επενδυτή κ. Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είναι απαράδεκτο στις ημέρες μας να υπάρχουν διασυμπαντικά προγράμματα τύπου «spatalao», τα οποία χορηγούν τέτοιου ύψους χρηματοδοτήσεις, και γενικώς είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα σε οποιονδήποτε Δήμαρχο να βάφει αυγά σε κάθε γωνιά του Δήμου του, σε κάθε σκαλοπάτι, αρκετές ημέρες πριν από το Πάσχα, δημιουργώντας τεράστια αναταραχή στην παγκόσμια αγορά χρωμάτων και αυγών.».

Ο κ. Σκρουτζ Μακ Ντακ

«Αναστατωμένος» δήλωσε και ο διακεκριμένος Ισπανός Ιστορικός Τέχνης, Don Sintrivanio de la Skaraveo Kykno, ο οποίος αναφέρθηκε συγκλονισμένος «στον Πλούτο, που με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσε να είχε συσσωρευτεί στα χέρια μιας αρχής, με ορατό τον κίνδυνο κάποιος να προβεί σε αμφιβόλου αισθητικής διασπορά καρικατούρων», τονίζοντας ξεκάθαρα πως: «Εξετάζοντας αυτές τις καλλιτεχνικές εξελίξεις υπό το πρίσμα της μετατόπισης του κέντρου βάρους από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη, που καθόρισε την τύχη του σουρεαλισμού τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, μπορώ να πω ότι στο ψυχροπολεμικό περιβάλλον της τελευταίας τετραετίας προσδιορίστηκε σαφέστατα η μεταπολεμική σύγκρουση μεταξύ παραστατικότητας και αφαίρεσης, ενώ παγιώθηκε η επικράτηση κάθε αμφιβόλου αισθητικής και νοήματος επιλογή, δίνοντας έμφαση στην αναδυόμενη τομή μεταξύ μοντέρνας, σύγχρονης και ολοκληρωτικά κακόγουστης Τέχνης, πιστοποιώντας την εμφάνιση μιας σειράς νέων άτεχνων τάσεων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν, για παράδειγμα, με αντίστοιχες απόπειρες, όπως το Gutai στην Ιαπωνία έως τους Nouveau Realistes, τους Καταστασιακούς, αλλά και την «ποπ αρτ» στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ανησυχώ πραγματικά.».

Ο Πλούτο

Από την πλευρά του/της ο/η Δήμαρχος, σχολιάζοντας τις απόψεις των κ.κ. Σκρουτζ Μακ Ντακ και Don Sintrivanio de la Skaraveo Kykno, δήλωσε αφοπλιστικά πως: «Με ζηλεύουν, όμως, εγώ θα συνεχίσω να σπαταλάω και χωρίς το διασυμπαντικό πρόγραμμα «spatalao».».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: 69 | OLE OLE | SPATALAO